29 Ιουλ 2015

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ EYROBASKET

Η προετοιμασία της Ρωσίας για το Eurobasket συνεχίζεται, ωστόσο η FIBA απέστειλε την Τρίτη έγγραφο στην Ομοσπονδία της Ρωσίας με το οποίο επιβάλει τον αποκλεισμό των ρωσικών εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις!


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας sport-express.ru, ο λόγος σχετίζεται με το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε φέτος και αφορούσε τη νοθεία στις τελευταίες εκλογές της ομοσπονδίας, με δικαστήριο της Μόσχας να αποφασίζει υπέρ της σχετικής καταγγελίας που έκανε η ομοσπονδία του Περμ!

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος της χώρας στη FIBA και μέλος της ομοσπονδίας, Σεργκέι Τσερνόφ. Αυτό που είχε να πει ήταν ότι "η ρωσική ομοσπονδία όντως έλαβε μία επιστολή, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ως μέλος της FIBA". Για να εξηγήσει πως η αντίδραση θα έχει ως εξής "θα δούμε πως μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα. Θα ενημερωθεί η ΡΟΕ (Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή) και το Υπουργείο Αθλητισμού πρώτα και μετά θα δούμε πως θα δράσουμε. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως η συμμετοχή της χώρας στο Eurobasket 2015 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι αμφίβολη".

Αυτό που πρέπει να προσθέσουμε πάντως είναι πως δεν πρόκειται για τελική απόφαση της FIBA, η οποία δίνει διάστημα δύο εβδομάδων στη Ρωσία προκειμένου να απολογηθεί. Ή, τέλος πάντων, να αλλάξει κάποια πράγματα στο εσωτερικό της, αφού η επίσημη απόφαση θα ανακοινωθεί στη γενική συνέλευσή της (7 έως 9 Αυγούστου) στο Τόκιο. Πράγμα που σημαίνει πως δεν επηρεάζεται ο αποψινός αγώνας με την Εθνική Εφήβων.

Παρεμπιπτόντως, η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της για το Eurobasket, όπου συμμετέχει στον Α' Όμιλο (της Γαλλίας) μαζί με Πολωνία, Βοσνία, Ισραήλ, Φινλανδία και Γαλλία.



πηγη