6 Ιουλ 2015

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΕ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ....!

Αργά απόψε αναμένονται οι αποφάσεις για την παράταση της τραπεζικής αργίας. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το έως πότε θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες και αν θα αυξηθεί το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ από τα ΑΤΜ και των 120 ευρώ για συνταξιούχους από τα γκισέ.





Λόγω και της καθυστέρησης της συνεδρίασης της ΕΚΤ, τα χρονικά όρια πιέζουν και αν δεν έχει προλάβει να ορκιστεί και ο νέος υπουργός Οικονομικών, στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται και για παράταση της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου με απλή υπουργική απόφαση όπου θα βάλει την τελευταία του υπογραφή ο κύριος Γιάνης Βαρουφάκης. Μάλιστα η ΠΝΠ δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Οικονομικών, να τροποποιήσει το όριο αναλήψεων και την ημερομηνία λήξεως της τραπεζικής αργίας.

Οι …λεπτομέρειες αυτές θα αποσαφηνιστούν σε ειδική σύσκεψη που ξεκινά στις 6 το απόγευμα στο Γενικό Λογιστήριο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα με εκπροσώπους των τραπεζών.


Αν πάντως καταστεί εφικτό από άποψη χρόνου, μπορεί και να συνταχθεί κανονικά νέα Πραξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα ορίζει και ποιες τραπεζικές εργασίες θα διενεργούνται στα υποκαταστήματα των τραπεζών (πχ άνοιγμα θυρίδων).

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες πάντως, η ιδέα της κυρίας Βαλαβάνη για έλεγχο στα μετρητά που φυλάσσονται σε θυρίδες είχε εξεταστεί και απορρίφθηκε πριν την έκδοση της τελευταίας ΠΝΠ στις 30 Ιουνίου.