12 Ιουν 2015

ΧΩΡΙΟ ΔΙΝΕΙ 5.000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΩΡΟ!


Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας σε ένα χωριό στη νοτιοανατολική Πορτογαλία αποφάσισαν να καταπολεμήσουν οι τοπικοί άρχοντες δίνοντας χρηματικό κίνητρο στα ζευγάρια προκειμένου να κάνουν παιδιά.


Ετσι αποφασίστηκε να δίνεται επίδομα 5.000 ευρώ για κάθε νέο μωρό που γεννιέται προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της υπογεννητικότητας που απειλεί να το μετατρέψει σε πόλη - φάντασμα. Το Αλκουτίμ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ισπανία, τα τελευταία 20 χρόνια έχει χάσει το ένα τρίτο του πληθυσμού του, ενώ ο δείκτης των γεννήσεων είναι ένα από τους χαμηλότερους στην Πορτογαλία με 0,9 παιδιά ανά  γυναίκα - ο εθνικός μέσος όρος (ο χαμηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση) είναι 1,21 παιδιά ανά γυναίκα.

Η Πορτογαλία χτυπήθηκε πολύ από την οικονομική κρίση και η νεολαία του Αλκουτίμ αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μαζικά για να αναζητήσει αλλού εργασία. Τα ζευγάρια που έμειναν, δεν παίρνουν την απόφαση να ξεκινήσουν οικογένεια εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στη μικρή πόλη. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν να προσφέρουν 5.000 ευρώ για κάθε νέο μωρό που έρχεται στον κόσμο από τις οικογένειες. Η Ντανιέλα 29 χρόνων, άνεργη, και ο Νούνο 37 χρόνων και σε αναρρωτική άδεια από τη δουλειά του δυσκολεύονται να συντηρήσουν το σπιτικό τους.









ΠΗΓΗ