28 Ιουλ 2015

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/7

Λόγω της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού ενηλίκων κουνουπιών στις περιοχές που διαπιστώνεται σε περιοχές του κάμπου δυτικής Θεσσαλονίκης (ρυζοκαλλιέργειες), αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Αλεξάνδρειας η έναρξη δράσεων εναέριας ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) στις συγκεκριμένες περιοχές, με σκοπό την κάθετη μείωση του πληθυσμού των.


Οι ψεκασμοί θα γίνουν απο αέρος και θα καλύψουν έκταση 120.000 στρεμμάτων ακατοίκητης έκτασης (ρυζοκαλλιέργειες). Θα ξεκινήσουν απο το απόγευμα της Τρίτης 28/07/2015 μετά τη δύση του ηλίου με πτήσεις ώς δύο (2) ωρών το ανώτερο και αναμένεται να ολοκληρωθούν ώς την Παρασκευή 31/07/2015, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν σε ακατοίκητες περιοχές που απέχουν πάνω απο (2) χιλιόμετρα απο τους οικισμούς της περιοχής και για το λόγο αυτό στο σύντομο χρονικό διάστημα των ψεκασμών (δύο ώρες κάθε βράδυ) δεν πρέπει να κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές.

Επίσης, οι αγροτικοί Συναιτερισμοί καλούνται να κινητοποιήσουν άμεσα τα μέλη τους να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

Οι δράσεις θα επιβλέπονται απο αρμόδιους επιστήμονες και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου Αλεξάνδρειας.