19 Ιουλ 2015

44ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΟΙ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ(ΕΙΚΟΝΕΣ)

 
 Με το διαρκές χειροκρότημα του πολυπληθούς παρά την γνωστή κρίση κοινού, η Αριστοφανική κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» απέσπασε τα ευμενέστερα σχόλια όσων είχαν την τύχη να απολαύσουν ένα θεατρικό έργο, επίκαιρο και διαχρονικό.

   Η παράσταση δόθηκε το Σαββατόβραδο 18 Ιουλίου 2015 στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου και ήταν η πρώτη εκδήλωση (εκτός των κινηματογραφικών προβολών) του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Οι συντελεστές του Εθνικού Θεάτρου με την σκηνοθετική και δραματουργική επεξεργασία του Γιάννη Μπέζου, πρόσφεραν μια παράσταση που διάνθισε το κλασσικό έργο με αναφορές στην πραγματικότητα του σήμερα.
   Πριν την έναρξη της Αριστοφανικής κωμωδίας  ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου    γνωστοποίησε στο κοινό:
   « Απόψε ξεκινάμε. Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος και το διοικητικό συμβούλιο σας καλωσορίζουν στην έναρξη του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Λόγω των πολιτικών εξελίξεων το πρόγραμμά μας έχει τροποποιηθεί. Για τις όποιες αλλαγές και διαφοροποιήσεις θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα.
   Η επόμενη θεατρική παράσταση «Ιφιγένεια στη χώρα των ταύρων» με το Κ.Θ.Β.Ε. που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 25 Ιουλίου, μετατίθεται και θα παρουσιασθεί στις 19 Αυγούστου πάντα στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.
   Όμως φίλες και φίλοι, το προσεχές Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 σας προσκαλούμε στα εγκαίνια τριών σημαντικών εκθέσεων που θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου.
   Ας απολαύσουμε τώρα την αποψινή κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» από το Εθνικό μας Θέατρο.»
   Με το πέρας της παράστασης ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος συνοδευμένος από τα μέλη της διοίκησης Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Χάιδω Παπαχατζή και  Περικλή Χατζηγιάννη καθώς και το μέλος της εφορείας προβολής και διεθνών σχέσεων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Άννα Καγκασίδου, συνεχάρησαν τους συντελεστές του Εθνικού Θεάτρου και απονέμοντας ο κ. Παπαχρήστος το λεύκωμα «40 χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» στον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Μπέζο, επισήμανε: «Συγχαρητήρια για τη θαυμάσια παράσταση που μας χαρίσατε. Θεωρώ ότι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι από την τόσο σημαντική παρουσία του Πιερικού και όχι μόνο κοινού, σε μια δύσκολη για όλους μας περίοδο. Το Εθνικό μας Θέατρο δεκαετίες τώρα τιμά το Φεστιβάλ, όπως και εμείς αντίστοιχα το κορυφαίο Ελληνικό θεατρικό σχήμα. Κύριε Μπέζο μέσα στο  λεύκωμα θα βρείτε ασφαλώς εικόνες και από δικές παλαιότερες εμφανίσεις.»
   Ανάλογη ικανοποίηση εισέπραξαν από τα διοικητικά στελέχη του Εθνικού Θεάτρου και οι Γιώργος Σαμαλής (ταμίας του δ.σ.), Κώστας Μυστακίδης (υπεύθυνος οργάνωσης εκδηλώσεων ) και Λάζαρος Φυρινίδης (μέλος εφορείας οργάνωσης εκδηλώσεων και υποδομών) για την επιτυχή οργάνωση αλλά  και για την αξιόλογη σε αριθμό παρουσία των θεατών.
   Τέλος ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. επισκέφθηκε τον γειτονικό στο Δίο οικισμό των Πλατανακίων, για να εκφράσει τις ευχαριστίες στον τοπικό Ποντιακό σύλλογο που σεβόμενος την θεατρική παράσταση, ξεκίνησε τη βραδιά των εκδηλώσεων του με το πέρας της κωμωδίας, μη παρενοχλώντας ηχητικά τους συντελεστές.