31 Ιουλ 2015

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 4 ΚΛΟΠΕΣ ΑΠΟ ΟΙΚΙΕΣ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία από δύο αδέρφια, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία
Τα κλοπιμαία τα αντάλλασσαν με ναρκωτικές ουσίες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Επιπλέον συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης 30χρονος που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, καθώς και μέρος των κλοπιμαίων
Η συνδυαστική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πλατεός, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 4 κλοπών σε οικίες σε χωριό της Ημαθίας, από δύο αδέλφια ηλικίας 19 και 20 ετών, καθώς και τον εντοπισμό ενός ακόμα 30χρονου, που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.


Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πλατεός, προέκυψε ότι τα δύο αδέρφια, κατά το τελευταίο διάστημα, είχαν διαρρήξει συνολικά 4 αποθήκες σε χωριό της Ημαθίας και αφαίρεσαν 4 χορτοκοπτικά μηχανήματα, τα οποία στη συνέχεια τα αντάλλασαν με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.


Επίσης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οργανώθηκε αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Ημαθίας, καθώς και αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.


Συγκεκριμένα ο προαναφερόμενος διαπιστώθηκε ότι κατά το παρελθόν διακινούσε και προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τοξικοεξαρτημένα άτομα, είτε έναντι χρηματικού αντιτίμου, είτε μετά από ανταλλαγή τους με διάφορα κλοπιμαία.


  • Σε έρευνα που έγινε στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
  • μία συσκευασία που περιείχε 35 γραμμάρια ηρωίνης, 
  • μία συσκευασία που περιείχε 44 γραμμάρια κάνναβης και 
  • 5 ναρκωτικά δισκία. 
  • Επίσης σε έρευνα της οικίας του 30χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ, προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
  • Ακολούθως σε έρευνα σε οικία 24χρονης ημεδαπής στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκε μέρος τον κλεμμένων μηχανημάτων και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.


Οι έρευνες συνεχίζονται για εντοπισμό τυχόν επιπλέον παθόντων, καθώς και ατόμων που απέκτησαν παράνομα αντικείμενα, έναντι αμοιβής τα οποία αποτελούν προϊόντα εγκλήματος.


Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.