20 Ιουλ 2015

ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛAΣΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣ ΣΤΟ Ο.Α.Κ.Α.

 Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν σήμερα (Δευτέρα), για τις χώρες τους, οι ξένες αποστολές που μετείχαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών/γυναικών – εφήβων/νεανίδων που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθήνας
με διοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας με την συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
 Στην εκδήλωση πήραν μέρος 376 αθλητές και αθλήτριες από 29 χώρες και οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας την χαρακτήρισαν άψογη.
 Την καλύτερη παρουσία πραγματοποίησε η Ρωσική ομάδα που κατέκτησε συνολικά 25 μετάλλια (9 χρυσά – 8 αργυρά – 9 χάλκινα) και ακολούθησαν η Γερμανία με 14 (7 χρυσά – 5 αργυρά – 2 χάλκινα), η Γαλλία και η Πολωνία με 12 (4 χρυσά – 5 αργυρά – 3 χάλκινα) και η Ιταλία με 5 (3 χρυσά – 1 αργυρό – 1 χάλκινο)


Η Ελληνική ομάδα


Η Εθνική μας ομάδα μπορεί να μην κατέκτησε κάποιο μετάλλιο όμως έδειξε ότι έχει μέλλον, με αθλητές που έδωσαν υποσχέσεις ότι μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στον διεθνή χώρο. Την καλύτερη εμφάνιση σημείωσε ο έφηβος πρωταθλητής μας Κώστας Σαλπαδήμος ο οποίος πήρε την 5η θέση στο ομαδικό σπριντ μαζί με τους Αλέξανδρο Ευδοκιμίδη και Γιώργο Γεωργιάδη (οι δύο συναθλητές του αγωνίστηκαν καλά και στο κέιριν). Να σημειώσουμε ότι ο αθλητής του ΑΣ Μεσόγειος Ρόδου πήρε επίσης την 7η θέση στο χιλιόμετρο τράιαλ και στο κέιριν.
 Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο νεαρός Γιώργος Σταυρακάκης του ΠΟΧ Τάλως που κατέρριψε κατά έξι δευτερόλεπτα το πανελλήνιο ρεκόρ στο ατομικό Pursuit εφήβων, που κατείχε ο Γιάννης Σπανόπουλος. Επίσης, καλά πλασαρίσματα είχε ο Γιάννης Σπανόπουλος  με την 7η θέση στους πόντους και την 13η θέση στο Omnium στην κατηγορία νέων ανδρών.
 Αγωνίστηκαν ακόμη με ικανοποιητικές επιδόσεις οι έφηβοι Σταύρος Πάσχος, Νίκος Λινάρδος, Αντώνης Ναλμπάντης, Αντώνης Σπανόπουλος και Κώστας Παπαστάθης και οι νέοι άνδρες Βασίλης Τσοπούρογλου, Γιάννης Καλογερόπουλος, Στέλιος Αγγελίδης, Μιχάλης Χαλκιόπουλος, Κώστας Μουστάκας και Ζήσης Σούλιος. Επίσης, μεγάλες εμπειρίες απεκόμισαν από την συμμετοχή τους η Ιωάννα Πλέγα-Γαβριλάκη στις νέες γυναίκες και η Στέλα Βαρβία στις νεανίδες.
 Η μεγάλη απουσία της τελευταίας στιγμής ήταν του Τάσου Αντωνόπουλου ο οποίος υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο, παραμονές της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να στερηθεί η Εθνική μας ομάδας των υπηρεσιών ενός επίλεκτους μέλους της.


Θανάσης Τερζής (Πρόεδρος ΕΟΠ)


 Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας για την άψογη συνεργασία καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για την συμβολή του στην επιτυχία της διοργάνωσης, την EuroPalso για την πολύτιμη βοήθεια, το τεχνικό τιμ της ομοσπονδίας και την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού της χώρας για τις διευκολύνσεις που παρείχε.
 Ακόμη, ο πρόεδρος ευχαρίστησε τις ξένες αποστολές όπως και τους Έλληνες αθλητές και προπονητές για την συμμετοχή τους και τόνισε ότι το άθλημα έχει μέλλον στην χώρα μας.
 Κλείνοντας, ο κ Τερζής επισήμανε ότι επιβεβαιώθηκε περίτρανα για άλλη μια φορά ότι η ΕΟΠ έχει την δυνατότητα να διοργανώνει μεγάλα επιτυχημένα γεγονότα.


Συνέντευξη Κώστα Σαλπαδήμου


Ερ: Ο Κώστας Σαλπαδήμος είναι ένα από τους αθλητές που διακρίθηκε ιδιαίτερα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Περίμενες αυτήν την επιτυχία σου και πόσο καιρό ασχολείσαι με την ποδηλασία;


Απ: Για να πω την αλήθεια, θα ήθελα να τα πήγαινα καλύτερα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρεις σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση όταν κάνεις ποδήλατο μόνο 11 μήνες. Έκανα και πιο μικρός αλλά διέκοψα για δύο χρόνια. Αν είχα μεγαλύτερη εμπειρία και δεν είχα διακόψει θα μπορούσα να είχα καλύτερο αποτέλεσμα.


Ερ: Πόσο σε βοηθάει ο σύλλογός σου;


Απ: Ο Σύλλογος μου με στήριζε από το χειμώνα και συνεχίζει να με στηρίζει και το καλοκαίρι. Τα πηγαίνουμε αρκετά καλά.


Ερ: Με τον ομοσπονδιακό προπονητή Λάμπρο Βασιλόπουλο πως τα πας;


Απ: Πάρα πολύ καλά. Ο κ. Λάμπρος είναι ιδιαίτερος άνθρωπος και πάρα πολύ καλός προπονητής. Είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει και αγαπάει το άθλημα και τους αθλητές του.


Ερ: Ποιος είναι ο στόχος σου για το μέλλον;


Απ: Θέλω να καταφέρω εκείνο που δεν έχει καταφέρει κανένας αθλητής στην Ελλάδα. Από την στιγμή που αποφάσισα να επιστρέψω, ότι κάνω θέλω να γίνεται σωστά.