22 Ιουλ 2015

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ 7 ΚΛΟΠΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ


Τον Οκτώβριο του 2014 είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία για 28 μέλη της οργάνωσης και είχαν εξιχνιαστεί συνολικά 77 κλοπές αγροτικών οχημάτων

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διάπραξη κλοπών οχημάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας


Η συνεχιζόμενη και συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, οδήγησε στην εξιχνίαση 7 ακόμη περιπτώσεων κλοπών αγροτικών οχημάτων σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Προέκυψε και η εμπλοκή 10 «νέων» μελών της οργάνωσης ηλικίας από 27 έως 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδών βεβαιώσεων.

Η δράση της πολυμελούς οργάνωσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2012, όπου μέχρι και τον Μάρτιο του 2014 είχε προκύψει αρχικά η εμπλοκή των 28 μελών της σε 77 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. (σχετικό το από 17-10-2014 Δελτίο Τύπου).

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω 38 συνολικά μέλη της οργάνωσης , ενέχονται σε επιπλέον 7 περιπτώσεις κλοπών αγροτικών οχημάτων σε περιοχές της Καρδίτσας, Κοζάνης, Τρικάλων, Λάρισας, Πιερίας και Ημαθίας.

Κατασχέθηκαν 6 αγροτικά τροποποιημένα οχήματα, προερχόμενα από «μίξη» των μεταξύ τους στοιχείων και εξαρτημάτων, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των 10 νέων μελών της οργάνωσης.

Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.