16 Ιαν 2015

ΠΕΘΑΝΕ Ο «Marlboro Man»

ΝΤΑΡΕΝ ΟΥΙΝΦΙΛΝΤ

Πέθανε ο «Marlboro Man»

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Ντάρελ Ουίνφιλντ ή αλλιώς ο «Marlboro Man», όπως έγινε γνωστός, ο ο άντρας που έγινε το πρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας καπνού.

Ο Ουίνφιλντ εργαζόταν σε ένα ράντσο στο Pinedale, όταν το 1968 τον ανακάλυψαν από τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett για τη Philip Morris. Ο Ουίνφιλντ παρέμεινε ως το «πρόσωπο» της Marlboro μέχρι το 1989.

Το πρόσωπό του συνδέθηκε με το εμπορικό σήμα καθώς η εταιρεία προσπαθούσε να προωθήσει στους άντρες τα τσιγάρα που παρήγαγε.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την παραίτησή του η Philip Morris ξόδεψε 300 εκατομμύρια δολάρια για να βρει τον επόμενο «Marlboro Man».

Εργάστηκε ως μοντέλο και έπαιξε σε διαφημιστικά, ενώ διατήρησε τη ζωή του στο ράντσο. Χωρίς όμως τα λαμπερά φώτα, η ζωή του, όπως είχε πει, θα ήταν ουσιαστικά η ίδια.

Οι άντρες των Marlboro, των τσιγάρων ως σύμβολο της σκληρής δουλειάς και της ελκυστικότητας, ανήκουν στο παρελθόν αν και η σκοτεινή κληρονομιά του καπνίσματος παραμένει.

Τουλάχιστον 4 από αυτούς έχουν πεθάνει από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα σύμφωνα με τους Los Angeles Timesimerisia.gr