26 Σεπ 2015

TI ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΕΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ!

Οι περισσότεροι άνδρες αναρωτιούνται: Είναι αρκετά μεγάλο το πέος μου; Και όμως οι γυναίκες δεν ασχολούνται με το μήκος του πέους αλλά… με το σχήμα του! Μία νέα μελέτη που αποκαλύπτει ποια χαρακτηριστικά προσέχουν οι γυναίκες.


Η γενική αισθητική του εμφάνιση είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό που προσέχουν οι γυναίκες. Το δεύτερο είναι  η τριχοφυΐας γύρω από αυτό. Κοιτάζουν την εμφάνιση του δέρματος, τη διάμετρο αλλά και το σχήμα της βαλάνου, το σχήμα του στομίου της ουρήθρας. Στην εν λόγω έρευνα το μήκος βρέθηκε στην 6η θέση!

Αφορνή για τη μελέτη που δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος της επιθεωρήσεως «Journal of Sexual Medicine», αποτέλεσε ο υποσπαδίας σχετικά συχνή δυσμορφία του πέους. Τι ακριβώς είναι; Σε πολλές περιπτώσεις το στόμιο της ουρήθρας εκβάλλει κάτω από την βάλανο, ενώ στις πιο σοβαρές περιπτώσεις συνυπάρχει γωνίωση του πέους. Πρόκειται για περίπτωση που δεν παρατηρείται πάρα πολύ συχνά στους άνδρες ωστόσο  προσβάλλει 1 στα 200 έως 300 αγόρια, και συνήθως αντιμετωπίζεται χειρουργικά από πολύ νωρίς. Οι νεαροί που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση σημειώνεται ότι αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα ανασφάλειας σχετικά με την εμφάνιση του πέους τους μετά την αποκατάσταση.

Οι γυναίκες όμως όπως έδειξε η ίδια έρευνα δε δίνουν σημασία στο αν ένα πέος είναι χειρουργημένο ή όχι. 105 γυναίκες ηλικίας 18 έως 45 ετών, βαθμολόγησαν  φωτογραφίες ανδρικών μορίων, ορισμένα εκ των οποίων ήταν χειρουργημένα για υποσπαδίας και άλλα όχι. Σύμφωνα με τις απαντήσεις δεν έβρισκαν διαφορά ανάμεσα στα χειρουργημένα μόρια και τα μη.

boro.gr, youweekly.gr