25 Ιαν 2015

ΔΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΤΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗΣ ΣΕΞ!

Πόσο καιρό μπορείτε να αντέξετε χωρίς να κάνετε σεξ, μέχρι να φτάσει στο σημείο η αποχή να επηρεάζει και να επιδρά στη συνολική σας υγεία; 

Πόσο καλά γνωρίζετε το σεξουαλικό σας ρολόι; Πόσο καιρό μπορείτε να αντέξετε χωρίς σεξ; Μπορείτε να καταλάβετε πότε το σώμα σας ζητάει το σεξ;


Όταν χρειάζεστε το σεξ μπορείτε να ηρεμήσετε και να το «ξεχάσετε» με κάποιες τρυφερές χειρονομίες του/της συντρόφου σας, ή χρειάζεστε ένα πλήρες σεξουαλικό «show» για να αισθανθείτε ικανοποιημένος/η;

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τέτοιες ερωτήσεις, δημιουργούνται συχνά συγκρούσεις, οι οποίες οφείλονται στη διαφορά της συμπεριφοράς και των σεξουαλικών αναγκών μεταξύ των ανθρώπων.

Ποιές είναι οι προτεραιότητές σας;
Το σεξ είναι αναμφισβήτητα μία ανάγκη του σώματος, η οποία βασίζεται σε δύο συντεταγμένες: την αναπαραγωγή και την τάση για κοινωνικοποίηση, τη συνεχή προσπάθεια για συνεργασία με αυτούς που μας περιβάλλουν. Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους σε πολλές περιόδους βασίστηκε στην ικανότητα του ανθρώπου να ζει σε ομάδες, το οποίο επέφερε την αρχή των σχέσεων, είτε μόνιμες είτε φευγαλέες.
Στις περισσότερες εποχές μία από τις επιλογές για γιορτές ή για να επισημοποιηθεί η ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων, ήταν η ίδια η σεξουαλικά πράξη.

Πώς το σώμα σας σας λέει ότι χρειάζεστε να κάνετε σεξ;


Ίσως είναι εύκολο να αγνοηθούν τα σήματα που στέλνει το σώμα σας σχετικά με την ανάγκη να κάνετε σeξ, καθώς πολλές φορές τα συνδυάζετε με άλλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητα. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταλάβετε είναι να παρατηρήσετε πόσα και ποια αρνητικά συναισθήματα εξαφανίζονται αμέσως μετά το σεξ. Έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι το σεξ δεν είναι πάντα υπόθεση για «δύο», με άλλα λόγια, κρατήστε και τον αυνανισμό ως επιλογή.

Ποιές είναι οι αντιδράσεις της αποχής από το σεξ;
Μία σχεδόν ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή μπορεί να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και σε μερικές ακραίες περιπτώσεις οι αντιδράσεις μπορεί να είναι σωματικά και ψυχολογικά σοβαρές: φαγούρα στο δέρμα, εκνευρισμός, θυμός κ.ά.
Μπορεί να καταλήξει να πληγώσετε τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σας, συναισθηματικά ή ακόμα και σωματικά, επειδή δεν «ακούσατε» την έκκληση του σώματός σας για βοήθεια.

Πότε χρειάζεστε σεξ;
Όταν θα φτάσετε στο σημείο να καταλαβαίνεται απόλυτα το μήνυμα που στέλνει το σώμα σας: «Χρειάζομαι σεξ»! θα είναι πιο εύκολο να αναγνωρίζετε τις φάσεις που παρατηρούνται αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα. Εάν το καταφέρετε θα μπορείτε επίσης να εμποδίσετε τις όποιες κακές αντιδράσεις.
Φυσικά, αυτές οι φάσεις διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και εξαρτώνται από ορισμένους παράγοντες όπως, η ηλικία, το φύλο, ο τρόπος ζωής, η φυσική κατάσταση, η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση κ.ά.
Εν γένει βρείτε το χρόνο για να «ψάξετε» τον εαυτό σας και το σώμα σας, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και έτσι θα καταλάβετε τί πρέπει να κάνετε ώστε τα πράγματα να ξαναμπούν σε μια ομαλή πορεία.

oikiaka.gr