29 Ιαν 2015

ΝΑΟΥΣΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ HAPPY ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ"&ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ "ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ"

Την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015, στις 17:00 το απόγευμα στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νάουσας (Πολυχώρος Πολιτισμού «ΒΕΤΛΑΝΣ», 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Το Happy της μαμάς» της Μαρίας Αμανατίδου, αλλά και παράλληλη δράση στην οποία μπορούν να πάρουν μέρος μαμάδες-μπαμπάδες και παιδιά, με τίτλο "Tο κυνήγι της χαμένης κάλτσας". Πάρτε μαζί σας μία ή και παραπάνω μονές κάλτσες και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί τα δικά μας «καλτσοτερατάκια».


Την παρουσίαση του βιβλίου διοργανώνουν το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Νάουσας-Τμήμα Βιβλιοθήκης, το ΚΔΑΠ του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας και η ΑΜΚΕ «Mom In Action». Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι «Pizza Da Elio» και το «Πιτοπωλείο Χρυσάνθη» και το «Γυαλί Καφενέ».



Το «Happy της μαμάς» 50+1 happy ιδέες για να μη βαρεθείτε ποτέ

Το «Happy της μαμάς» δεν είναι ένα βιβλίο για το πως να μεγαλώσετε τα παιδιά σας. Ούτε ένα βιβλίο για το πως να γίνετε η τέλεια μαμά ή ο τέλειος μπαμπάς. Είναι ένα βιβλίο για να γίνετε φανταστική μαμά, περιπετειώδης μπαμπάς, σουπερκαταπληκτική θεία, θείος, νονά…

Είναι ένα βιβλίο για να μη βαριέστε. Food for thought , όπως λένε στα χωριά μας. Η ευτυχία δεν είναι  χάπι που το καταπίνεις και όλα αλλάζουν μαγικά. Η χαρά όμως είναι state of mind (τι τέλεια τα χωριάτικα αγγλικά). Ακόμα κι όταν τα πράγματα είναι δύσκολα , κουραστικά, στραβά υπάρχουν πράγματα να κάνετε ιδέες για να ξεκινήσει ωραία η μέρα σας ή να αλλάξει ρότα μια δύσκολη μέρα.

Τα χάπια της μαμάς περιέχουν πολλά συστατικά: ιδέες, κατασκευές, βόλτες, βιβλία, ιστορίες, δραστηριότητες, φαντασία, δημιουργικότητα, αγάπη και υπερβολικά μεγάλη θετική διάθεση. Για να λειτουργήσουν όμως όλα αυτά τα συστατικά, χρειάζεται άλλο ένα μυστικό συστατικό που δεν περιλαμβάνεται στο βιβλίο. Θα το βρείτε μέσα σας. Ελπίζω το βιβλίο να σας βοηθήσει να το ανακαλύψετε. Τα σκίτσα του βιβλίου έκανε ο Τάσος Δήμου. (LIKE HAPPY ON FACEBOOK: facebook.com/tohappytismamas)



Βιογραφικό Συγγραφέα

Η Μαρία Αμανατίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Είναι δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός στη Θεσσαλονίκη εδώ και πολλά χρόνια. Έχει βραβευτεί ως η καλύτερη γυναίκα εκφωνήτρια στο ραδιόφωνο το 2001, έχει δημοσιεύσει διηγήματα κι ένα από αυτά διακρίθηκε στο διαγωνισμό της ιστοσελίδας www.diavaseme.gr και εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «19 νέα βήματα» από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκη.

Είναι δημιουργός του www.provocateurmagazine.com. Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Χρήστο Γιαννούλη και μαμά του υπέροχου Πάρι.