31 Ιαν 2015

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΛΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από ιλαρά στις Ηνωμένες Πολιτείες, 91 εξ αυτών στην πολιτεία της Καλιφόρνια, ενώ η πλειονότητα των περιστατικών σχετίζεται με το ξέσπασμα της νόσου που ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της Ντίσνεϊλαντ τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας.

Το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 58 περιπτώσεις της ασθένειας σχετίζονται με τη Ντίσνείλαντ. Τουλάχιστον 12 περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ και του Μεξικού. ξπως εικάζουν οι αξιωματούχοι, το ξέσπασμα της νόσου προκλήθηκε όταν κάποιο άτομο που είχε ήδη μολυνθεί και πιθανόν προερχόταν από άλλη χώρα, επισκέφτηκε την Ντίσνεϊλαντ στην Καλιφόρνια μεταξύ 15 και 20 Δεκεμβρίου.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας αυτής. Ο Λευκός Οίκος έκανε έκκληση την Παρασκευή στους γονείς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις συμβουλές των αξιωματούχων και των επιστημόνων στον τομέα της δημόσιας υγείας και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους.
“Οι άνθρωποι θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση και να έχουν στο μυαλό τους τις συμβουλές των επιστημόνων και των ειδικών στη δημόσια υγεία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Τζος Ερνεστ. Ερωτηθείς κατά πόσο οι άνθρωποι θα πρέπει να αρχίσουν να εμβολιάζονται για την πρόληψη της ιλαράς, ο ίδιος δήλωσε: “Η επιστήμη συνιστά κάτι τέτοιο”.


ΠΗΓΗ