25 Ιαν 2015

ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΣΕ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΚΑΜΕΡΑ!

Αν έχετε στο συρτάρι κάποιο παλιότερο κινητό Android, ήρθε η ώρα να το βγάλετε, και να το μετατρέψετε σε μια αξιοπρεπέστατη ασύρματη κάμερα!


Το να το κάνετε αυτό είναι πολύ πιο εύκολο απο οτι φαντάζεστε μέσω του IP Webcam, το οποίο αναλαμβάνει να μεταδόση τη ροή της κάμερα σας στο υπολογιστή η στο κινητό σας.


Αυτο που πρέπει να κάνετε πρώτα είναι να εγκαταστήσετε το IP Webcam στη συσκευή σας.

Η εφαρμογή έχει πάρα πολλές επιλογές τις οποίες μπορείτε να πειράξετε, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις για την εγγραφη video και τη σύνδεση της εφαρμογής με το μέσω προβολής(browser, vlc ή ότι άλλο επιλέξετε).

Μια απο τις βασικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να σετάρετε πριν ξεκινήσετε είναι ο κωδικός πρόσβασης για το Feed, ωστε να σιγουρέψετε οτι δε θα έχει κανεις πρόσβαση στην κάμερα σας.

Αφού τελειώσετε με τις ρυθμίσεις επιλέγετε το Start Server, και στην οθόνη εμφανίζεται η εικόνα απο την κάμερα απο τη συσκευή σας, και μια διεύθυνση για να τη δείτε.

Μέσα απο το Web-Ui της εφαρμογής στο PC σας, μπορείτε το αν θα γίνεται η προβολή μέσω Flash, Browser, Java, ή Javascript, ενώ παρόμοιες επιλογές έχει και για τη μεταφορά του ήχου.

Οπως θα δείτε μέσα απο το Browser έχετε πλήρη έλεγχο της κάμερας, με δυνατότητα για Zoom, ενεργοποίηση του Flash, νυχτερινή λήψη, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε εγγραφή Video αν το κρίνετε απαραίτητο ή να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες.

Η εικόνα είναι πολύ καλή, με ελάχιστη καθυστέρηση(η οποία εμφανίζεται πιο συχνά στον ήχο), ενώ στη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής τα εγγεγραμένα βίντεο έχουν και ένα Watermark, κάτι που δεν νομίζω να σας προβληματίσει.

Εκτός του Browser μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εφαρμογή οπως το VLC ή το Zoneminder. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Tinycam για προβολή της ροής σε κινητό.

Το μόνο αρνητικό της εφαρμογής είναι οτι δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς της εικόνας μέσω διαδικτύου, που σημαίνει οτι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο αν η συσκευή-κάμερα και η συσκευή προβολής βρίσκονται στο ίδιο ασύρματο δίκτυο




Πηγη    http://techlandgr.blogspot.gr/