13 Απρ 2015

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΠΑΛΕΤΕΣ!!(φωτο)

Οι ξύλινες παλέτες είναι ένα πολύ φθηνό υλικό, που μπορεί να βρει ο οποιοσδήποτε εύκολα και να δημιουργήσει ευφάνταστα έπιπλα και αντικείμενα.
Οι ξύλινες παλέτες χρησιμοποιούνται συνήθως ως βάση για μεταφορά βαρέων αντικειμένων και μετά την εκτέλεση της μεταφοράς, καταλήγουν στα σκουπίδια. Τα αντικείμενα αλλά ακόμα και έπιπλα που μπορούν να φτιαχτούν από τις; παλέτες και να δώσουν μία φθηνή και εύκολη λύση στην επίπλωση και διακόσμηση, θα σας αφήσουν άφωνους. Μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με το κάθε γούστο, να βαφτεί οποιοδήποτε χρώμα και πραγματικά να μεταμορφώσει το χώρο σας.
Που μπορείτε να τις βρείτε και πόσο κοστίζουν

Σε περίπτωση που τις χρειάζεστε για κατασκευή κρεβατιών, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε καινούριες, απεντομωμένες παλέτες, που θα τις βρείτε σε εταιρίες συσκευασίας ή ειδών ξυλείας και κοστίζουν περίπου 15 ευρώ η μία.
Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να βρείτε παλέτες σε μάντρες οικοδομικών υλικών, μάντρες με καυσόξυλα, φυτώρια, καταστήματα με εργαλεία-χρώματα κλπ. που διακινούν τα εμπορεύματά τους με παλέτες κατά 99% θα σας προμηθεύσουν με μεταχειρισμένες παλέτες είτε εντελώς δωρεάν είτε αν πρόκειται για αρκετά κομμάτια σε τιμές από 3-5 ευρώ/κομμάτι. Αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος για να βρείτε όσες παλέτες χρειάζεστε σε όσο το δυνατόν πιο κοντινό σημείο στην περιοχή διαμονής σας.
Ιδέες για έπιπλα και αντικείμενα
1. Η συνηθέστερη χρήση της ξύλινης παλέτας, είναι ως βάση κρεβατιού. Το στρώμα του κρεβατιού από μόνο του, είναι ένα σχετικά ακριβό και το πλέον σημαντικό αντικείμενο ενός σπιτιού. Πολλοί είναι εκείνοι, που προτιμούν να μην αγοράσουν σκελετό και να το τοποθετούν κατευθείαν πάνω στο πάτωμα. Φθηνό και λειτουργικό. Όμως με αυτόν τον τρόπο, το στρώμα σκονίζετε πολύ πιο γρήγορα και καταστρέφεται πολύ πιο εύκολα. Μία λύση λοιπόν, οικονομική και εύκολη είναι η χρήση της παλέτας ως σκελετό. Ανάλογα με το μέγεθος, τοποθετείται παλέτες κάτω από το στρώμα και έχετε ένα μοντέρνο σκελετό, που δεν σας κόστισε καθόλου.
2. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και για τη δημιουργία παιδικού κρεβάτι, με πλαϊνά για την προστασία παιδιών μικρότερης ηλικίες, που υπάρχει κίνδυνο να πέσουν από το κρεβάτι.
3. Κρεβάτι ακόμα και για τα κατοικίδια σας, απλά και γρήγορα.
4. Παλέτες- καναπές. Με το ίδιο σκεπτικό όπως στο κρεβάτι, τοποθετείται παλέτες, ανάλογα με το μέγεθος του καναπές που επιθυμείτε, βάζετε μαξιλάρια της αρέσκειας σας και γλιτώνετε, το υπέρογκο μερικές φορές, έξοδο αγοράς καναπές.
5. Για την αποθήκευση μπουκαλιών ή ως έπιπλο αποθήκευσης αντικειμένων στην κουζίνα.
6. Ως επιφάνεια γραφείου. Πιο απλό δεν γίνεται. Μία παλέτα για επιφάνεια και 4 πόδια για στήριξη και έτοιμο.
7. Για τους πιο δημιουργικούς, μια παλέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως κουνιστό κάθισμα. Ιδανικό για εξωτερικούς χώρους και εύκολο στην κατασκευή, θα δώσει στο μπαλκόνι σας μία πιο παιχνιδιάρικη διάθεση.
8. Παπουτσοθήκη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να σηκώσετε κάθετα την παλέτα. Και έτοιμη η παπουτσοθήκη.
9. Έπιπλα κήπου. Τραπεζάκι, καρέκλα και σκαμπό για τον κήπο.
10. Διακοσμητικό με λουλούδια για εξωτερικούς τοίχους και όχι μόνο. Βάφετε την παλέτα στο χρώμα που θέλετε, τοποθετείται στις εσοχές τα αγαπημένα σας φυτά και την κρεμάτε στον τοίχο. Την κόβετε στο μέγεθος που θέλετε και έχετε δημιουργήσει ένα πρωτότυπο διακοσμητικό εύκολα και απλά.


Πηγή: www.iefimerida.gr