14 Απρ 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ - ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ!

«Από τη σορό του σπουδαστή έλειπε το 15 με 20% του σώματος», είπε ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δίνοντας διευκρινίσεις για την πολύκροτη υπόθεση του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο.


«Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι, οι διωκτικές Αρχές, οι συγγενείς του 20χρονου σπουδαστή και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση του σώματος κατά τη στιγμή της ανεύρεσής του, γεγονός που δεν θα επέτρεπε την εξαγωγή και την τεκμηρίωση ενός ασφαλούς συμπεράσματος. Τα υπάρχοντα στοιχεία προσανατολίζουν θετικά στο ενδεχόμενο της αυτοχειρίας. Από τη σορό του σπουδαστή έλειπε το 15-20% του σώματος» αναφέρει ο καθηγητής, για πρώτη φορά μετά τον εντοπισμό της σορού τού άτυχου νέου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Βουγιουκλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως η ταυτοποίηση έγινε με DNA, γεγονός που καταδεικνύει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη 37 ημέρες μετά την εξαφάνισή του. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι εγκληματολογικές εξετάσεις δεν προσέφεραν ουσιαστική βοήθεια, λόγω των περιβαλλοντικών και κλιματολογικών συνθηκών. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε τον χρόνο θανάτου, το προθανάτιο τραύμα και ότι «τουλάχιστον από τα υπάρχοντα δεδομένα δεν υπήρχαν άλλες προθανάτιες κακώσεις στο σώμα».ΠΗΓΗ