23 Απρ 2015

ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ GENIUS...!

Κάθε παιδί έχει την δίκη του ιδιαίτερη προσωπικότητα και αναπτύσσει τα ξεχωριστά του ταλέντα. Υπάρχουν όμως μερικά σημάδια που αποκαλύπτουν πως το παιδί σας είναι χαρισματικό.


Λέγοντας χαρισματικό εννοούμε ένα ιδιοφυές παιδί, το οποίο μπορεί να έχει εξαιρετικές επιδόσεις στο μέλλον. Αυτοί οι πανέξυπνοι μπόμπιρες είναι μεν διαφορετικοί αλλά εμφανίζουν χαρακτηριστικά, που φανερώνουν αυτοί τους την κατεύθυνση.

Το διάβασμα: Τα περισσότερα χαρισματικά παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν εύκολα. Παρ’ όλα αυτά, το διάβασμα από μικρή ηλικία δεν είναι κάποιο σημάδι από μόνο του, καθώς υπάρχουν έξυπνα παιδιά που δυσκολεύονται να μάθουν να διαβάζουν και αντίθετα κάποια λιγότερο έξυπνα που μαθαίνουν πολύ εύκολα.
Το περπάτημα και η ομιλία: Έχουν την τάση να μαθαίνουν να περπατούν και να μιλάνε από πολύ μικρή ηλικία και συνήθως έχουν πλούσιο λεξιλόγιο και ασυνήθιστο ενδιαφέρον για τις λέξεις.
Η περιέργεια: Ολα τα παιδιά είναι περίεργα. Οι ερωτήσεις που κάνουν είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο σημάδι μιας ιδιοφυΐας. Τα ξεχωριστά παιδιά εντυπωσιάζονται από τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος και παρατηρούν εύκολα τις λεπτομέρειες.
Η διαφωνία: Εχουν τη δυνατότητα να αμφισβητούν ενώ έχουν και μια απάντηση για όλα– όπως π.χ. γιατί δεν πρέπει να πηγαίνουν σχολείο. Μάλιστα, αρκετές φορές εξαιτίας της εξυπνάδας τους, τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν έχουν λογική.
Ο άσχημος γραφικός χαρακτήρας: Πάρα πολλά έξυπνα παιδιά έχουν πρόβλημα με το γραφικό τους χαρακτήρα. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί προσπαθούν να γράψουν γρήγορα (δεν αποκλείεται βέβαια να είναι και κάποιο σύμπτωμα αναπτυξιακής διαταραχής).
Η ευαισθησία: Πολλά χαρισματικά παιδιά είναι υπερευαίσθητα και σωματικά και ψυχικά. Μπορεί να αρρωστήσουν εύκολα αλλά και να βγάλουν ευαισθησία σε περιβαλλοντικούς παράγοντες (π.χ. σε θορύβους). Σε αυτή την περίπτωση μπορεί και να αντιδράσουν άσχημα.
Η δημιουργική σκέψη: Τα προικισμένα παιδιά απολαμβάνουν τις πνευματικές προκλήσεις. Τους αρέσουν τα παιχνίδια στρατηγικής, τα παζλ κ.ο.κ. .
Τα επίπεδα ενέργειας: Τα χαρισματικά παιδιά έχουν συχνά πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας, γεγονός όμως που συνεπάγεται ότι θα σταματήσουν νωρίς τον μεσημεριανό ύπνο αλλά και κατά γενικό κανόνα δεν κοιμούνται πολύ.
Ο πειραματισμός: Ψάχνουν, βρίσκουν και αναλύουν πράγματα από μόνα τους και αναλαμβάνουν να τα φέρνουν εις πέρας επίσης μόνα τους.
Το επάγγελμα των γονιών: Είναι πολύ πιθανόν αν οι γονείς ασχολούνται με επιστήμες, μουσική, υπολογιστές και μηχανολογία να έχουν ένα πολύ έξυπνο παιδί.
Αν δείτε πως το παιδί σας έχει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά ή ακόμα και όλα, νιώστε χαρούμενοι διότι πιθανόν να μεγαλώνετε μια ιδιοφυΐα!

Πηγή: infokids.gr