8 Ιαν 2015

ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Λίγες μέρες απέμειναν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου και πολλοί ψηφοφόροι αναζητούν το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους για να μάθουν που ψηφίζουν. Το υπουργείο Εσωτερικό έχει θέσει σε λειτουργία ειδικό σύστημα με τίτλο «Μάθε που ψηφίζεις» ώστε οι ψηφοφόροι να δουν σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα ψηφίζουν ενώ ακόμη δεν έχουν καθοριστεί τα εκλογικά τμήματα.

Συγκεκριμένα με την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» του ΥΠΕΣ όλοι οι ψηφοφόροι για τις εκλόγές 2015 θα μπορούν να δουν προς το παρών μόνο το εκλογικό διαμέρισμα που υπάγωνται και όχι το εκλογικό τμήμα αφου δεν έχουν καταρτιστεί οι εκλογικοί κατάλογοι.
Τι επόμενες ημέρες οι ψηφοφόροι θα μπορούν να δουν και τα εκλογικά τμήματα που θα ψηφίσουν αφου όμως υπάρξει η σχετική εγκύκλιος απο το υπουργείο Εσωτερικών. Πως όμως μαθαίνεις που ψηφίζεις. Στην ειδική εφαρμογή που μπορείς να βρεις εδώ , εισάγεις τα στοιχεία σου δηλαδή όνομα επώνυμο πατρώνυμο, μητέρας και χρονολογία γέννησης και η εφαρμογή σου εμφανίζει σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα θα ψηφίσεις την 25η Ιανουαρίου 2015.

Δειτε εδω
http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm

imerisia.gr