2 Ιαν 2015

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ " ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΑΝ " ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε.

Ο βομβαρδισμός επτά χωρών σε 6 χρόνια από τις ΗΠΑ, ο μυστήριος θάνατος μιας ρεπόρτερ στην Τουρκία και η τραγωδία της σφαγής της Οδησσού, είναι σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο RT, κάποιες από τις κυριότερες σημαντικές ειδήσεις που υπονομεύθηκαν ή δεν αναδείχτηκαν επαρκώς από τα διεθνή Μέσα, για τη χρονιά που πέρασε.

Αυτά είναι μερικά από τα γεγονότα που δεν καλύφθηκαν επαρκώς για να μην θίξουν διάφορα συμφέροντα, σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο:


Η σφαγή της Οδησσού

Η 2η Μαΐου 2014 ήταν η πιο αιματηρή ημέρα στον εμφύλιο της Ουκρανίας και οχτώ μήνες μετά, ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί σχετικά με τον εντοπισμό των ενόχων που έβαλαν φωτιά στο Μέγαρο των Συνδικάτων που οδήγησε στον φριχτό θάνατο 43 ρωσόφωνων.

Ο πρόεδρος Ομπάμα βομβαρδίζει την 7η χώρα σε 6 χρόνια

Πέντε χρόνια μετά την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον Πρόεδρο Ομπάμα, το RT αναδεικνύει το γεγονός ότι τα τελευταία 6 χρόνια η αεροπορία των ΗΠΑ έχει βομβαρδίσει επτά χώρες, με τελευταία τη Συρία και τις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Καταδικάστηκε χάκερ που ανέλαβε αποστολή για το FBI!

Ο χάκερ Jeremy Hammond εκτίει ήδη έναν χρόνο στη φυλακή -συνολικά έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξης καθώς διείσδυσε στα υπολογιστικά συστήματα της εταιρίας Stratfor, για να «αποκαλύψει την αλήθεια», όπως είπε. Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν όμως, φαίνεται πως ο Hammond ήταν ένας από τους πολλούς ακτιβιστές στους οποίους δόθηκαν στόχοι από το FBI, προκειμένου να «χτυπήσουν» συγκεκριμένες κυβερνητικές ιστοσελίδες, περίπου 30, ώστε να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις ή κενά ασφαλείας!

Τα ψιλά γράμματα Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας

Η Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Συνεργασία που προωθείται μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, άγνωστη στο ευρύ κοινό, θεωρείται από αναλυτές ότι θα οδηγήσει στην «υποδούλωση» την Ευρώπη από τις πολυεθνικές εταιρείες…

Η 5η Νοεμβρίου αναβιώνει στους δρόμους, αλλά όχι στα κανάλια

Στις 5 Νοεμβρίου έγιναν πολλές παράλληλες πορείες πολιτών σε 481 πόλεις του κόσμου, που φορούσαν τη μάσκα της γνωστής ταινίας V for Vendetta και διαμαρτύρονταν κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις.

To Wiki-Leaks έφυγε από τη μόδα

Οι αποκαλύψεις των Wiki-Leaks συνεχίζονται, ενώ ο ιδρυτής του οργανισμού, Julian Assange παραμένει επί 4 χρόνια σε καθεστώς ανελευθερίας, ενώ τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι έγκλειστος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Τελευταίες αποκαλύψεις που παρέμειναν στα αζήτητα των διεθνών μέσων, είναι ένα αμερικάνικο σχέδιο για να κλείσει ένας κουρδικός τηλεοπτικός σταθμός για να «ευχαριστηθεί» η Τουρκία και παρακολουθήσεις από την NSA όλων των τηλεφωνημάτων στο Αφγανιστάν και στις Μπαχάμες.

Η ρεπόρτερ-"κάτασκοπος" που έφυγε νωρίς...

​Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο ρεπόρτερ στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, που κατηγορήθηκε ως "κατάσκοπος"Η Serena Shim, αμερικανο-λιβανέζα ρεπόρτερ, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, αποκάλυψε λίγες μέρες νωρίτερα ότι την παρακολουθούσαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ της για την πολιορκία του Κομπανί από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Μία μέρα πριν το θάνατό της, οι τουρκικές αρχές την είχαν χαρακτηρίσει ως «κατάσκοπο». Η αδερφή της, ακόμα φωνάζει ότι οι ΗΠΑ δεν προσφέρουν τίποτα για τη διεξαγωγή ερευνών για τον θάνατό της.

Άλλες ειδήσεις:

-Τη χρονιά που μας πέρασε συνελήφθησαν δύο εκ των ιδρυτών του Pirate Bay, με την κατηγορία του χάκινγκ και τις παραβάσεις των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

-Η αμφιλεγόμενη τεχνική της υδραυλικής διάρρηξης του υπεδάφους, γνωστής και ως fracking, είχε ως αποτέλεσμα τον Οκτώβριο να χυθούν 3 δισεκατομμύρια γαλόνια λυμάτων στο κεντρικό σύστημα υδροδότησης της κεντρικής Καλιφόρνια.

-Μεγάλες διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας στο Λονδίνο δεν καλύφθηκαν σχεδόν καθόλου από τα Μέσα της χώρας.






Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης-zougla.gr