4 Ιαν 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΔΡΑΣΗ " ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ "

Κι όμως. Πάνω από 100.000 παιδιά στην Ελλάδα στέλνουν κάθε χρόνο γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία φροντίζουν το γράμμα αυτό να φτάσει. Η δράση «γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» πραγματοποιήθηκε και φέτος. Από τις αρχές Δεκεμβρίου, τα γραμματοκιβώτια του Άγιου Βασίλη, τοποθετημένα στις προσόψεις των Κεντρικών Καταστημάτων των ΕΛΤΑ, περίμεναν τα γράμματα μικρών και μεγάλων.
«Κάθε χρόνο τα παιδιά ζητούν δώρο για τα ίδια αλλά και για τα μικρότερα αδελφάκια τους. Και αυτή είναι η χαρούμενη πλευρά της ζωής, παρά τα προβλήματα και παρά το γεγονός πως πάρα πολλά παιδιά ζητούν δουλειά για το μπαμπά τους ή ακόμα και να μη γίνονται πόλεμοι», τονίζουν οι υπεύθυνοι του τμήματος δημοσίων σχέσεων των ΕΛΤΑ.



Ευχές που περιέχουν πολύχρωμες ζωγραφιές ρίχνονται στα ειδικά κόκκινα γραμματοκιβώτια που στήνονται τις γιορτινές μέρες, έξω από τα ταχυδρομεία όλης της χώρας. Εκεί αναλαμβάνουν δουλειά οι εθελοντές εργαζόμενοι που διαβάζουν τα γράμματα, προσπαθώντας να απαντήσουν στα περισσότερα –αν όχι σε όλα.
Αυτός ο μοναδικός θησαυρός, προίκα 20 και πλέον χρόνων, συγκεντρώθηκε σε ένα λεύκωμα, που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ, για να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της αθωότητας, στον κόσμο του Άγιου Βασίλη.

Σκεφτείτε λοιπόν πως θα νοιώθει κάποιος που έγραψε ένα γράμμα πριν από 20 χρόνια. Ας δούμε όμως τρία ενδιαφέροντα γράμματα που έχουν στείλει παιδιά:
«Ήμουν καλό παιδάκι, αλλά όχι αγγελούδι. Μη με αδικήσεις και δε μου φέρεις δώρο. Θα κλαίω 2 μέρες».
«Που είσαι ρε κούκλε; Που χάθηκες; Φέρε και κάτι προς τα εδώ. Κανένα 500 ευρώ ας πούμε».
«Αη Βασίλη, αν τυχόν και δε δουλεύει το ανσασέρ, έλα με τις σκάλες».



protothema.gr