9 Φεβ 2015

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ (ΑΡΜΙΑ) ΑΝ.ΡΩΜΥΛΙΑΣ

ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ (ΑΡΜΙΑ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ

Παίρνουμε τα λάχανα τα καθαρίζουμε και το σκίζουμε  με ένα μαχαίρι στην μέση για τραβάει καλύτερά το βάζουμε στο βαρελάκι και ρίχνουμε αλατόνερο ώσπου σκεπαστή
το λάχανο βάζοντας ένα μικρο βάρος ώστε να είναι το λάχανο καλυμμένο όλο με το αλατόνερο,το αφήνουμε περίπου δεκαπέντε ήμερες να ¨βραση" με το αλατόνερο για να είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε τα αγγουράκια και τα πιπεράκια.

Τα μυστικά μας τα έδωσε ο Γιάννης Γκανιδης{ Ιβανκος} 

Στην γλώσσα της ανατολικής Ρωμυλίας:

Πως να φτιασομι αρμια:

Περνουμ του Λάχανου του καθαριζουμ του σκι ζουμ στου κοτσιαν καμσουτσκου να μπουρί να σεβ το αρμοζουμ να φτας κομα γλυγουρα. Υστερα του βανουν μεσ σκαρτεουα ριχνουν κι του αρμουζουμ του πατουμ κι λιγο να ειν μεσα στου νερο κ' απομεν για καμοσης μερες οσπου να φτασ.
Με τον ιδιου ντροπου ενουντε τα αγγουρουδια και τα πιπερουδια.