14 Ιαν 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ "ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ" ΝΕΡΟ

Την αγωνία και τον πόνο ανθρώπων που έδιναν σκληρή μάχη για τη ζωή τους παλεύοντας με τον καρκίνο εκμεταλλευόταν αδίστακτος απατεώνας, ο οποίος «μαδούσε» τους καρκινοπαθείς πουλώντας ελπίδες... κλεισμένες σε μπουκαλάκια με νερό, όπως αυτό του Καματερού! Το δήθεν θαυματουργό υγρό που τους πρόσφερε σε εξαιρετικά υψηλές τιμές, οι οποίες έφταναν τα 150.000 ευρώ (για τρεις δόσεις νερού), υποτίθεται ότι είχε παραχθεί στα εργαστήρια γενετικής της Ρωσίας και θα εξαφάνιζε ως διά μαγείας τον καρκίνο! Αν και η σύστασή του ακόμα ελέγχεται στο Γενικό Χημείο του Κράτους εκτιμάται ότι σε κάποιες περιπτώσεις περιείχε σκόνη από χάπια για τη στυτική δυσλειτουργία τύπου viagra!


Ο 63χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, παλιός γνώριμος των διωκτικών Αρχών, δεν έχει εντοπιστεί και οι έρευνες για τη σύλληψή του βρίσκονται σε εξέλιξη. Για τη σοβαρή αυτή υπόθεση απάτης έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, τρία από τα οποία μάλιστα φέρεται ότι είχαν γίνει υποχείρια του μεγαλοαπατεώνα, καθώς και τα ίδια πίστευαν πως θεραπεύτηκαν από το νερό, το οποίο τούς πωλούσε αντί χιλιάδων ευρώ!

Αφορμή για την εξάρθρωση της σπείρας από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων της Ασφάλειας Αττικής ήταν η καταγγελία που έκανε ένα από τα θύματα του απατεώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης ο οποίος έχει όγκο στο κεφάλι και ήλπιζε πως θα βρει τη γιατρειά του με το θαυματουργό νερό από τη Ρωσία, την ύπαρξη του οποίου πληροφορήθηκε από έναν γνωστό του (έναν από τους τρεις υποτιθέμενους ασθενείς που συνελήφθησαν), μαζί με τον οποίο έκανε ποδηλασία. Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος διατηρεί κατάστημα με ποδήλατα σε παραλιακή περιοχή της Αττικής, του είπε πως κάποια στιγμή είχε αρχίσει να έχει συμπτώματα καρκίνου και έκανε εξετάσεις, όμως όπως ισχυρίστηκε: «Ο Θεός έριξε στον δρόμο του τον κάτοχο του θαυματουργού νερού από τη Ρωσία και η αρρώστια είχε πια εξαλειφθεί»! Ο καθηγητής τού αποκάλυψε πως κι ο ίδιος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα και είχε αρχίσει τον αθλητισμό, επιδιώκοντας μεταξύ άλλων να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής. Τον περασμένο Μάρτιο ο μεσάζων φαίνεται πως έφερε σε επαφή τον καθηγητή με τον απατεώνα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως πράγματι διέθετε το θαυματουργό προϊόν, το οποίο υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο το 2016! 

Οπως είπε, ο ίδιος είχε εξασφαλίσει μια ποσότητα -διευκρινίζοντας μάλιστα πως είναι πανάκριβη- επειδή έχει επαφές με διάφορες υπηρεσίες στη Ρωσία! Από τότε ως τώρα ο ανάλγητος απατεώνας φέρεται ότι απέσπασε σταδιακά από τον απελπισμένο καθηγητή το ποσό των 95.000 ευρώ! Μάλιστα την περασμένη Κυριακή θα συναντιόνταν στη Χαλκίδα, όπου θα του έδινε την τρίτη και τελική δόση του νερού, με αντίτιμο 55.000 ευρώ!

Στην Ασφάλεια

Οι ελπίδες που στήριξε στο δήθεν θαυματουργό νερό από τη Ρωσία ο άτυχος καθηγητής αποδείχτηκαν φρούδες. Ολο αυτό το διάστημα των δέκα μηνών, όπως είναι φυσικό, δεν είδε καμία βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του. Ετσι απευθύνθηκε στην Ασφάλεια και προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό που θα έδινε στους συνεργούς του απατεώνα. Πράγματι οι συνεργάτες του αναζητούμενου πήγαν στο ραντεβού και μόλις παρέλαβαν τα 55.000 ευρώ συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, που καραδοκούσαν.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απάτης είχε συλληφθεί παλιότερα για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, και μάλιστα είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το ειρωνικό είναι ότι οι δύο κόρες του είναι γιατροί και φαίνεται πως δεν γνωρίζουν το παραμικρό για τη δραστηριότητα του πατέρα τους!

Θεοδόσης Π. Πάνου 
espressonews.gr