5 Ιαν 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

 ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

Περιγραφή


Είναι μια πανεύκολη συνταγή που γίνεται σε λίγα λεπτά!! Δεν έχει ιδιαίτερη διαδικασία και τελετουργία και πετυχαίνει πάντα!! Το χαρακτηριστικό του είναι ότι το σιρόπι απορροφάται ομοιόμορφα σε όλο το πάχος του γλυκού...




Τι χρειαζόμαστε:

2 αυγά
3/4 φλ.τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
250 γρ. γιαούρτι πρόβειο
1 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

ΣΙΡΟΠΙ: 
3 φλ.τσαγιού νερό
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη


Πως το κάνουμε:

Φτιάχνω το σιρόπι. Το σιρόπι χρειάζεται 5 λεπτά βράσιμο από την ώρα που αρχίζει να κοχλάζει.
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες
Ρίχνω μέσα το γιαούρτι που έχει ανακατεμένη την σόδα με το σιμιγδάλι και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα μακρόστενο πυρέξ, ρίχνω το μίγμα και ψήνω στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Ρίχνω το σιρόπι και αφήνω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μιγμα θα σας φανεί λίγο και λεπτό όταν θα το βγάλετε από τον φούρνο, αλλά όταν απορροφάει το σιρόπι φουσκώνει. Το σιρόπι θα σας φανεί πάρα πολυ, θα νομίζετε οτι κανατε λάθος την συνταγή αλλά το απορροφάει όλο σαν σφουγγάρι!!!


sintagespareas.gr