18 Ιαν 2016

ΗΜΑΘΙΑ - ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ SUPER-MARKET

Για την υπόθεση συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί του

Αφαίρεσαν μπαταρίες ηλεκτροκίνητων ανυψωτικών μηχανημάτων, καθώς και διάφορα εξαρτήματα και μηχανήματα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ

Για την διαφυγή τους αλλά και την μεταφορά των κλοπιμαίων χρησιμοποίησαν Ι.Χ. Φορτηγό όχημα

Προκειμένου να παραπλανήσει τις αστυνομικές Αρχές ο
26χρονος επιχείρησε να δηλώσει υποτιθέμενη κλοπή του οχήματος του

Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησε στην εξιχνίαση κλοπής πλήθους εξαρτημάτων και μηχανημάτων από αποθήκη super-market σε περιοχή της Ημαθίας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και οι δύο συνεργοί του ηλικίας 21 και 30 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (17-01-2016) τα ξημερώματα, οι τρεις άντρες εντοπίστηκαν σε περιοχή της Ημαθίας από περιπολούντες αστυνομικούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. όχημα το οποίο όταν επιχείρησαν να ελέγξουν, ο 26χρονος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα το εγκατέλειψαν και διέφυγαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω όχημα διαπιστώθηκε πως ήταν φορτωμένο με 81 μπαταριές ηλεκτροκίνητων ανυψωτικών μηχανημάτων (κλαρκ), μία γεννήτρια, έναν ενισχυτή ήχου και 2 λάστιχα αυτοκινήτου, τα οποία όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα αφαίρεσαν νωρίτερα την ίδια μέρα από αποθήκη super - market στην Ημαθία.

Χθες (17-01-2016) το μεσημέρι ο 26χρονος προκειμένου να παραπλανήσει τις αστυνομικές Αρχές πήγε σε αστυνομικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης, για να δηλώσει υποτιθέμενη κλοπή του παραπάνω οχήματος, ο οποίος και συνελήφθη.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Τα κλοπιμαία που η αξία τους ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.