12 Ιαν 2016

"ΒΟΥΤΙΑ" ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ!

Τα προθεσμιακά συμβόλαια για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωναν πτώση 63 σεντς στα 32,92 δολάρια το βαρέλι και τα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό κατέγραφαν απώλειες κατά 48 σεντς στα 32,68 δολάρια.

Σύμφωνα με την αγορά, οι ανησυχίες για την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα, που αποτυπώνονται στη νέα υποχώρηση των χρηματιστηριακών αγορών, επισκιάζουν τις προοπτικές για τη φετινή ζήτηση του μαύρου χρυσού σε συνδυασμό και με την άρνηση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την παραγωγή της.


 Οι αναλυτές υποδεικνύουν την οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα, όπου το γιουάν έχει υποχωρήσει ενώ οι χρηματιστηριακές συναλλαγές ανεστάλησαν δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, ως βασικούς λόγους για τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και εμπορευμάτων.

Η Morgan Stanley εκτίμησε σήμερα ότι είναι δυνατόν οι τιμές του πετρελαίου να υποχωρήσουν στα επίπεδα των 20 δολαρίων, ιδιαίτερα εάν το δολάριο ενισχυθεί περαιτέρω έναντι άλλων νομισμάτων. «Και μόνο μια υποτίμηση του κινεζικού γιουάν κατά 15% θα μπορούσε να στείλει το πετρέλαιο στο επίπεδο των 20 δολαρίων», ανέφερε η τράπεζα

πηγη