13 Ιαν 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Άμεση πληρωμή των ζημιών, ανάκληση της «παράνομης» απόφασης βάση κανονισμού για μείωση της αποζημίωσης και αλλαγή του άδικου και ασαφές κανονισμού του ΕΛΓΑ είναι τρία από τα βασικά θέματα, τα οποία οι αγρότες θέλουν ν συζητήσουν με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, στο ραντεβού που κλείνουν στο υποκατάστημα του οργανισμού στη Βέροια, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:


1.  Στη Γενική Συνέλευση των αγροτικών συλλογών Πέλλας στην Σκύδρα στις 11-01-2016 συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης πληρωμής των ζημιών που προκλήθηκαν στην καλοκαιρινή παραγωγή του 2015. Άλλες χρονιές μέχρι τα Χριστούγεννα ήμασταν πληρωμένοι, τα τελευταία όμως χρόνια, τα Χριστούγεννα  μας καταβάλλεται τις ζημίες των παλαιοτέρων χρόνων (2011-2012-2013-2014)

2. Από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι το Δ.Σ του ΕΛΓΑ έχει πάρει  απόφαση, «παράνομα» με βάση τον κανονισμό, για  τη μείωση των κιλών κατά δένδρο, μετά από την πραγματική εκτίμηση των γεωπόνων, δηλαδή για ένα ψαλίδισμα στα επιτραπέζια 20% και στα βερίκοκα-δαμάσκηνα 30%. Η πληροφορία αυτή έχει ξεσηκώσει  τους αγρότες δέντροκαλλιεργητές της Πέλλας και της Ημαθίας,  οι όποιοι πληρώνουμε την εισφορά μας όπως ορίζει ο κανονισμός και απαιτούμε τη δίκαιη αποζημίωση μας.

3. Ζητούμε την αλλαγή του άδικου και ασαφές κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος  τη χρονιά που μας πέρασε, αλλά και σε παλαιότερα χρόνια μας έχει αποκλείσει τις αποζημιώσεις στα συμπύρηνα-  κεράσια – αχλάδια, με καταγεγραμμένες ζημίες μέχρι και 70%.

Για τούς παραπάνω λογούς η γενική συνέλευση των αγροτικών συλλόγων αποφάσισε την Παρασκευή στις 15-01-2016 και ώρα 10:30πμ να συγκεντρωθούμε όλοι οι αγρότες στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Βέροια.

Κύριο αίτημα

η παρουσία του πρόεδρου του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, για να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω προβλήματα που αναφέραμε με σκοπό την επίλυση τους

Ο επικεφαλής των Αγροτικών Συλλόγων Ν. Δημητριάδης


πηγη