7 Ιαν 2016

3/ΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ 11,12 ΚΑΙ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (ΕΚΑΔΕΗ) σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Δήμου Βεροίας, και με την υποστήριξη της «Αμερικανικής Γωνιάς» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, διοργανώνουν κινηματογραφικό τριήμερο, στις 11, 12 και 13 Ιανουαρίου 2016 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Αντωνιάδου 19, Βέροια).

Τίτλος αφιερώματος: “Special people” \ «Ξεχωριστοί άνθρωποι»

Το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:


- Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, ώρα ενάρξεως 8 μ.μ. 
“Children of a Lesser God” \ «Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού» (1986) 
ΣΕΝΑΡΙΟ: Hesper Anderson, Mark Medoff
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Randa Haines
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Marlee Matlin (Oscar 1ου γυναικείου ρόλου), William Hurt.
Η Σάρα Νόρμαν, νεαρή κωφάλαλη υπάλληλος σε σχολείο κωφαλάλων, συναντά τον ενθουσιώδη δάσκαλο Τζέις Λιντς, ο οποίος προσπαθεί να την πείσει να μιλήσει.  Η σχέση τους εξελίσσεται σε ειδύλλιο, το οποίο δοκιμάζεται από την πίεση που δέχεται η Σάρα αλλά και από την δική της σθεναρή αντίσταση να γίνει κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.

- Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, ώρα ενάρξεως 8 μ.μ.
“Rain man” / «Ο άνθρωπος της βροχής» (1988)
ΣΕΝΑΡΙΟ: Barry Morrow, Ronald Bass
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Barry Levinson
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Dustin Hoffman, Tom Cruise
O Τσάρλυ Μπάμπιτ (Τ. Κρουζ) είναι έμπορος αυτοκινήτων στο Λος Άντζελες.  Όταν ο πατέρας του πεθαίνει, ταξιδεύει στο Οχάιο για την τακτοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων.  Εκεί ανακαλύπτει ότι η περιουσία του πατέρα του πηγαίνει σε ένα ανώνυμο δικαιούχο και αρχίζει να τον αναζητά.  Έτσι μαθαίνει για τον μεγαλύτερο αυτιστικό αδελφό του, τον Ραίυμοντ, ο οποίος βρίσκεται σε ίδρυμα.  Ο Τσάρλυ προσπαθεί να πάρει την κηδεμονία του Ραίυμοντ για να πάρει την κληρονομιά.  Καταλαβαίνει, όμως, ότι έχει να κερδίσει πολύ περισσότερο από χρήματα αν ξαναγίνουν οικογένεια με τον αδελφό του.

- Τετάρτη 13 Ιανουρίου 2016, ώρα ενάρξεως 8 μ.μ.
“My left foot” / «Το αριστερό μου πόδι» (1989)
ΣΕΝΑΡΙΟ: Shane Connaughton, Jim Sheridan
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jim Sheridan
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Daniel Day-Lewis (Oscar 1ου ανδρικού ρόλου), Brend Fricker (Oscar 2ου γυναικείου ρόλου)
Η αληθινή ιστορία του Ιρλανδού συγγραφέως του ομώνυμου βιβλίου, ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους και πεζογράφους της ιρλανδικής λογοτεχνίας, ο οποίος έπασχε εκ γενετής από εγκεφαλική παράλυση και μπορούσε να ελέγχει μόνο το αριστερό του πόδι.  Την πρώτη δεκαετία της ζωής του, αντιμετωπίστηκε ως καθυστερημένος.  Όμως χάρη στο πείσμα το δικό του και της μητέρας του, μαθαίνει να διαβάζει, να γράφει, να ζωγραφίζει και να δακτυλογραφεί.  Μία ταινία για την ζωή, το γέλιο και τα θαύματα.

Σε όλες τις ταινίες θα υπάρχει υποτιτλισμός στα ελληνικά.  Είσοδος ελεύθερη.  

Η Ένωση καθηγητών αγγλικής ευχαριστεί θερμά τα Οινοποιεία Μπουτάρη  για την ευγενική, δωρεάν παραχώρηση του εξαιρετικού τους οίνου, που θα προσφέρεται στο φουαγιέ της Στέγης μετά το πέρας των προβολών.