26 Ιαν 2016

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΟΠΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 86ΧΡΟΝΗΣ

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας άντρας και μία γυναίκα και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Διέρρηξαν το σπίτι της παθούσας και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου, ληστεία που έγινε χθες (25-1-2016) το βράδυ σε σπίτι ηλικιωμένης στο
Αιγίνιο Πιερίας.

Για την υπόθεση συνελήφθη μία 37χρονη υπήκοος Αλβανίας και ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, σήμερα (26-01-2016) τα ξημερώματα, καταγγέλθηκε στις Αστυνομικές Αρχές ληστεία σε βάρος 86χρονης ημεδαπής που έγινε στο σπίτι της χθες (25-01-2016) το βράδυ από έναν άντρα και μία γυναίκα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Συγκεκριμένα οι προαναφερόμενοι διέρρηξαν το παράθυρο του σπιτιού της ηλικιωμένης και με τη χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 233,30 ευρώ και μία χρυσή βέρα που φορούσε.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες λίγο πριν τη διαφυγή τους έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου της 86χρονης, προκειμένου να μην ειδοποιηθούν άμεσα για το συμβάν οι οικείοι της και οι Διωκτικές Αρχές.

Εκδόθηκαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή της 37χρονης βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων και αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχο τους.

Η ηλικιωμένη, με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.