20 Ιαν 2016

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Εθελοντική Αιμοδοσία 
την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016  στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας

Ο  Δήμος  Αλεξάνδρειας  καλεί όλους τους Δημότες, να συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του  Νοσοκομείου Βέροιας και τις τοπικές ενορίες του Δήμου Αλεξάνδρειας  την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016  από  09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας
Αλεξάνδρειας. Σκοπός της είναι η ενίσχυση του αποθέματος της Δημοτικής Τράπεζας  αίματος, που εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων κυρίως, περιστατικών ασθένειας ή ατυχήματος δημοτών μας.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη υπέρτατης ανθρωπιάς, διότι το αίμα ούτε παράγεται  ούτε αγοράζεται. Το αίμα μόνο προσφέρεται. Η προσφορά αίματος είναι δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

Για τον λόγο αυτό είναι ευθύνη όλων μας, να κατανοήσουμε τη σημασία της δωρεάς αίματος και να την κάνουμε πραγματικότητα. Ας διαθέσουμε  λοιπόν , όλοι οι Δημότες λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και ας σπεύσουμε στο κάλεσμα αυτό.

Ο υποψήφιος εθελοντής αιμοδότης έχει ηλικία 18-60 ετών, είναι υγιής και έχει φροντίσει:
Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ
Να έχει  πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό
Κάθε  εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με κάρτα στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του, η ομάδα αίματος και οι ημερομηνίες αιμοδοσίας. Με τον τρόπο αυτό, o εθελοντής μπορεί να προγραμματίζει την ημερομηνία της επόμενης αιμοδοσίας, αλλά και να πιστοποιεί τη δραστηριότητα του σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ
ΓΙΝΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ, ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ