6 Ιαν 2016

ΠΟΙΑ ΠΟΡΤΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ.......

Το σενάριο είναι απλό! Φαντάσου πως βρίσκεσαι μπροστά σε ένα μεγάλο τοίχο με τέσσερις πόρτες. Κάθε πόρτα έχει διαφορετικό χρώμα. Έχεις λοιπόν μια άσπρη, μια μπλε, μια ροζ και μια μαύρη πόρτα. Με ποια σειρά θα τις ανοίξεις;

ΔΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.......


Η μαύρη πόρτα
Απλή και εδώ η παρομοίωση, όσο κι αν ακουστεί μακάβριο. Η μαύρη πόρτα συμβολίζει το θάνατο και όσα δει πίσω της εξηγούν τον τρόπο που διαχειρίζεσαι την απώλεια.

– Εάν είναι πρώτη έχεις έντονες τάσεις φυγής, πιθανότατα είσαι στενοχωρημένη και κλεισμένη στον εαυτό σου. Η επιλογή της μαύρης πόρτας δείχνει πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

– Αν πάλι η μαύρη πόρτα επιλεγεί δεύτερη, αισθάνεσαι και πάλι τάσεις φυγής, όχι όμως τόσο έντονα. Η ψυχολογική σου κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και σε καταπιέζει με τρόπο που να ψάχνεις απεγνωσμένα διέξοδο. Φαντάσου πως η μαύρη πόρτα είναι συνήθως η δεύτερη επιλογή των εφήβων.

– Στην περίπτωση που η μαύρη πόρτα ανοίξει τρίτη, τότε ίσως πάσχεις σε κάποιον τομέα της ζωής σου. Προσωπικά, επαγγελματικά ή αισθηματικά. Και για να καταλάβεις καλύτερα, συνήθως αυτό που σε απασχολεί ή έχεις αμελήσει, βρίσκεται κάτω από τη μαύρη πόρτα σε σειρά προτεραιότητας. Δηλαδή αν μετά την τρίτη μαύρη πόρτα, ανοίξεις την μπλε, τότε το πρόβλημα είναι στα επαγγελματικά και ούτω καθεξής.

– Τέλος, αν επιλέξεις τέταρτη τη μαύρη πόρτα, έχεις καλή διάθεση και επιθυμία για ζωή.

Φυσικά, αντιλαμβάνεσαι πως στην περίπτωση που αποφύγεις να την ανοίξεις – πράγμα που συμβαίνει συχνά – εμφανίζεις φοβία θανάτου. Έχεις μεγάλη δυσκολία να συμφιλιωθείς με την ιδέα ή σε κυνηγά κάποιο τραυματικό σοκ σχετικά με τη ζωή και το θάνατο.

Η ροζ πόρτα
Η πόρτα αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από εκείνη της αγάπης, του σεξ και της στενής συναισθηματικής επαφής. Φυσικά, όσα υπάρχουν πίσω της είναι σχετικά με τον τρόπο που βιώνεις την αγάπη.

– Αν η πρώτη πόρτα είναι η ροζ, είσαι ερωτευμένη ή αποζητάς την αγάπη και τη σχέση απεγνωσμένα.

– Αν πάλι διαλέξεις την πόρτα αυτή δεύτερη, τότε βιώνεις συναισθηματική ισορροπία! Είσαι σε σχέση και περνάς καλά; Αισθάνεσαι σίγουρη και εντάξει με τον εαυτό σου σε ό, τι αφορά το κομμάτι της σχέσης; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο…

– Αποφασίζοντας να ανοίξεις τη ροζ τρίτη, ίσως πρέπει να σου χτυπήσει ένα κουδουνάκι. Μια προειδοποίηση πως μένεις σε μια βαλτωμένη σχέση και δεν έχεις τη δύναμη να ξεκολλήσεις.

– Μπήκες από τη ροζ πόρτα στο τέλος, βάζοντάς τη τέταρτη στη σειρά; Είσαι άνθρωπος που έχεις δηλώσει παραίτηση από τον έρωτα και έχεις από μόνη σου αποκλείσει το κομμάτι αυτό από τη ζωή σου.

Εάν δεν ανοίξει η ροζ πόρτα καθόλου, μάλλον έχεις πληγωθεί βαθιά. Νιώθεις τρομοκρατημένη και κάθε σκέψη ή υποψία να αντιμετωπίσεις την αγάπη – όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο μυαλό σου μετά την απογοήτευση – σε κάνει να παραλύεις.

Η μπλε πόρτα
Το μπλε χρώμα της πόρτας συμβολίζει την επαγγελματική σου καριέρα. Έχει να κάνει με τους στόχους, τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις που έχεις από τη δουλειά σου. Αντίστοιχα, τα όσα βλέπεις πίσω της, είναι δηλωτικά της εικόνας που έχεις για την επαγγελματική σου ζωή.

– Αν την ανοίξεις πρώτη, τότε πρώτο σου μέλημα είναι η καριέρα σου! Αυτό ίσως σημαίνει πως έχεις παραγκωνίσει την ερωτική και προσωπική σου ζωή για τη δουλειά, αλλά είναι ίσως και ο κρυφός πόθος όσων επιθυμούν διακαώς χρήματα.

– Σε περίπτωση που αποτελεί τη δεύτερη επιλογή σου, τότε σπαταλάς πολύ χρόνο στη δουλειά, με αποτέλεσμα να αφήνεις πίσω άλλα πράγματα. Είναι πιθανό να προσπαθείς μέσα από τη δουλειά να καλύψεις άλλα κενά.

– Επιλέγεις την μπλε πόρτα τρίτη, αν έχεις υγιή σχέση με την εργασία σου, είσαι ικανοποιημένος, αλλά όχι και εξαρτημένος από αυτή.

– Αν η μπλε πόρτα ανοίξει τελευταία, τότε μάλλον η δουλειά σου δεν σε ικανοποιεί και την “κάνεις” μόνο και μόνο για βιοποριστικούς λόγους.

Τέλος, αν αποφασίσεις να μην την ανοίξεις καθόλου, τότε ίσως έχεις ζητήματα αυτοπεποίθησης. Η επιλογή αυτή δείχνει συνήθως άνθρωπο που δεν πιστεύει πως μπορεί να πετύχει κάτι ή να καταξιωθεί σε έναν τομέα.

Η λευκή πόρτα
Η άσπρη είσοδος εκφράζει την προσωπική σου ζωή και τη σχέση που έχεις μαζί της. Εκείνο που θα δεις πίσω της όπως καταλαβαίνεις, έχει να κάνει με την αίσθηση που σου αφήνει η προσωπική σου ζωή, η σχέση σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

– Αν την επιλέξεις πρώτη, τότε μάλλον είσαι άτομο που προσέχει τον εαυτό του και ενδιαφέρεται για την… ισορροπία και την ηρεμία στη ζωή του

– Σε περίπτωση που τη διαλέξεις δεύτερη, μάλλον έχεις βάλει σε δεύτερη μοίρα τη ζωή σου, χωρίς όμως να σημαίνει πως δεν αγαπάς τον εαυτό σου.

– Αν ανοίξεις τη λευκή πόρτα τρίτη, μοιάζεις να έχεις παραιτηθεί, να μην νοιάζεσαι για τον εαυτό σου ουσιαστικά. Συνήθως πρόκειται για άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση και τάση απαισιοδοξίας.

– Τέλος, αν η λευκή πόρτα είναι τέταρτη και τελευταία στη σειρά, τότε μάλλον έχεις παραιτηθεί πλήρως από την προσωπική σου ζωή. Η ρουτίνα και οι υποχρεώσεις απομυζούν όλη σου την ενέργεια και το χρόνο, με αποτέλεσμα να μην έχεις χρόνο για τον εαυτό σου.

Κι αν δεν ανοίξεις καθόλου τη λευκή πόρτα; Τότε η προσωπική σου ζωή διακατέχεται από σύγχυση, ενώ και η ίδια αρνείσαι να ασχοληθείς με το πρόβλημα. Μην δικαιολογηθείς! Δεν έχει σημασία αν πίστευες πως η λευκή πόρτα οδηγεί στα… ουράνια ή σε νοσοκομείο.


ΠΗΓΗ