15 Ιαν 2016

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ...!

Πολλές φορές δεν χρειαζόμαστε καμία βοήθεια για να κάνουμε λανθασμένες ή ανόητες οικονομικές επιλογές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πρόσωπα από το περιβάλλον μας που, συνήθως, ευθύνονται λίγο ή πολύ στο ότι δεν τα καταφέρνουμε να βγάλουμε πολλά χρήματα ή έστω να διατηρήσουμε κι αυτά που έχουμε.

Σύμφωνα με τη λίστα... καταστροφής που δημοσίευσε το Business Insider, στην πρώτη θέση βρίσκεται...


- η σύζυγος:

Μπορεί να βλάψει τα οικονομικά σας με πολλούς τρόπους, ακόμα κι αν δεν είναι σπάταλη.

Για παράδειγμα, δεν έχει καμία σχέση με τράπεζες, δάνεια κλπ., γιατί είχε πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο και μπόρεσε να πληρώσει με μετρητά την αγορά αυτοκινήτου.

Αρα όταν πάτε για στεγαστικό δάνειο στην τράπεζα, μπορεί να απορριφθεί η αίτησή σας ή να σας βάλουν υψηλότερο επιτόκιο γιατί εκείνη δεν έχει δανειοληπτικό προφίλ, ακόμα κι αν το δικό σας είναι απολύτως επιτυχές.

Συχνά οι εργατικές σύζυγοι είναι η αιτία του οικονομικού χάους. Αν ένα ζευγάρι με παιδιά πληρώνει περισσότερα σε φόρους λόγω του διπλού εισοδήματος που τους βάζει σε υψηλότερη φορολογική κλίμακα , θα πρέπει να υπολογίσουν αν τους συμφέρει τελικά να μείνει ένας από τους δυο στο σπίτι. Πολλές φορές αυτό αποδεικνύεται πολύ πιο συμφέρον, το κακό όμως είναι αν αυτός που θα κληθεί να αφήσει τη δουλειά του (και συνήθως είναι η γυναίκα γιατί αμείβεται λιγότερο), προτιμά να είναι επιτυχημένος επαγγελματίας παρά  να μένει στο σπίτι φροντίζοντας τα παιδιά και το νοικοκυριό.

- Το παιδί σας

Σύμφωνα με έρευνα το κόστος ανατροφής ενός παιδιού που γεννήθηκε το 2013 και μέχρι να φτάσει 18 ετών ξεπερνά τα 200.000 ευρώ. Ανάλογα με το πού ζει κανείς και τι εισοδήματα έχει αυτό το ποσό αυξομειώνεται, ωστόσο παραμένει γεγονός ότι το να έχει κανείς παιδί κοστίζει πιο πολύ σχεδόν απ' οτιδήποτε άλλο κάνει στη ζωή του.

- Οι γονείς σας

Με την κρίση που ξέσπασε 6 χρόνια πριν, οι συντάξεις μειώθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα πολλοί μεσήλικες να πρέπει  πλέον να βοηθούν οικονομικά και τους συνταξιούχους γονείς τους.

- Το κατοικίδιό σας

Αν και κοστίζει φθηνότερα στην περιποίηση σε σχέση με έναν σκύλο, το να έχει κανείς γάτα θα του στοιχίσει περί τα 7000 – 14000 ευρώ συνολικά

- Ο εργοδότης σας

Ειδικά αν εργάζεστε χρόνια σε αυτόν, του είστε πιστός κι εκείνος σας δίνει ελευθερία κινήσεων και φαίνεται καλός, με αποτέλεσμα να “ντρέπεστε” να ζητήσετε αύξηση. Σίγουρα ο αντικαταστάτης σας θα πάρει περισσότερα από εσάς.

- Ο μεσίτης σας

Οι μεσίτες ακινήτων υποχρεούνται από τον νόμο να δίνουν πληροφορίες στους πωλητές ακινήτων που θα τους βοηθήσει να πετύχουν την καλύτερη δυνατή τιμή για το ακίνητο που πουλούν. Οι αγοραστές τώρα φαίνεται να το ξεχνούν αυτό. Σε περίπτωση λοιπόν που οι αγοραστές χρειαστεί να πάρουν προέγκριση από τις τράπεζες για την απόκτηση ακινήτου, οι μεσίτες θα γνωρίζουν πχ ότι ο εν λόγω αγοραστής στην πραγματικότητα μπορεί να διαθέσει πχ 300.000 ευρώ αντί για 180.000 ευρώ που έχει δηλώσει.

- Ο λογιστής σας: Για ευνόητους λόγους...

...και τέλος, ο πλούσιος φίλος σας, καθώς μπορεί να σας παρασύρει εύκολα σε ένα τρόπο ζωής που δεν έχετε τα φόντα να ακολουθήσετε, με αποτέλεσμα να ξυπνήσετε μια μέρα μέσα στα χρέη...