Μόλις μολυνθούν, οι παραβιασμένες συσκευές είναι έτοιμες να κλέψουν μη κρυπτογραφημένα δεδομένα κίνησης δικτύου και να προσφέρουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης στο χειριστή του botnet. Πρακτικά, χρησιμοποιούνται για την κλοπή cookies HTTP ώστε να πραγματοποιηθούν ενέργειες εξαπάτησης σε Facebook, Twitter, Instagram, YouTube και άλλα web-sites, που περιλαμβάνουν την παραγωγή follows, views και likes.
Σύμφωνα με τους ερευνητές της ESET, αυτού του είδους το malware έχει δυνατότητες να επαναδρομολογήσει το DNS traffic, γεγονός που επιτρέπει επιθέσεις «man-in-the-middle» στο Internet. Επίσης, η απειλή φαίνεται να έχει δυνατότητες για διείσδυση στο δίκτυο, πέρα από τις συνηθισμένες συγκριτικά με άλλα malware που επιτίθενται σε router.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις στοιχειώδεις τεχνικές που χρησιμοποιεί το Moose για να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλες συσκευές, είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ασφάλεια των ενσωματωμένων συσκευών δεν φαίνεται να λαμβάνεται σοβαρά από τους κατασκευαστές δικτυακών προϊόντων. Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειές μας θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση των τρόπων που οι κακόβουλοι παράγοντες επιτίθενται στις συσκευές τους», λέει ο Ολιβιέ Μπιλοντό, ερευνητής στην ESET.
ΠΗΓΗ