28 Μαΐ 2015

ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ-ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΣΕ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΓΙΑTI ΤΟ ΠΑΙΔΙ "ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΓΚΕΙ"


Δύο δικαστές στην Αργεντινή μείωσαν κατά πολύ την ποινή που επιβλήθηκε σε παιδόφιλο, επειδή το 6χρονο θύμα του είχε προηγουμένως κακοποιηθεί και «φαινόταν γκέι»
.
Οι δικαστές αποφάσισαν σε αυτή την υπόθεση ότι ο παιδόφιλος, ένας προπονητής ποδοσφαίρου δεν φέρει όλη την ευθύνη για το βιασμό του παιδιού, επειδή ο 6χρονος είχε τραυματιστεί από προηγούμενη κακοποίηση από τον πατέρα του και επίσης γιατί έδειξε «ομοφυλοφιλικές τάσεις».

Η απόφαση, η οποία πάρθηκε το περασμένο έτος, αλλά διέρρευσε τώρα στον Τύπο, έχει προκαλέσει σάλο στην Αργεντινή. Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι οι συγκεκριμένοι δικαστές έχουν μακρύ ιστορικό που αφορά στις μείωσης των ποινών που σχετίζονται σε σεξουαλικά και φυλετικά εγκλήματα. Για παράδειγμα, δικαιολόγησαν τους βιασμούς δύο έφηβων κοριτσιών από έναν πάστορα επειδή ανήκαν σε κατώτερη οικονομική τάξη.

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι οι δικαστές Horacio Piombo και Benjamin Ramon Sal Llargues μείωσαν την ποινή του προπονητή Mario Tolosa από έξι χρόνια σε 38 μήνες, λέγοντας ότι επειδή ο πατέρας του αγοριού μπορεί να το είχε ήδη βίασει, το αγόρι ήταν συνηθισμένο σε τέτοια κακοποίηση και είχε δείξει ομοφυλοφιλικά χαρακτηριστικά.

Το Μάρτιο οι ίδιοι δικαστές μείωσαν την ποινή ενός πατέρα που βιάσε την κόρη του επειδή το θύμα έκανε αντιφατικές δηλώσεις στο δικαστήριο. Το 2011 ένας άνδρας που σκότωσε τη γυναίκα του με σφυρί είδε την ποινή του να μειώνεται κατά πολύ επειδή η στάση της γυναίκας κρίθηκε ως «σχεδόν προκλητική».

«Αυτό που λένε είναι “Γεια σου βιαστή, αν θέλετε να βιάσετε κάποιον, βιάστε αυτούς που έχουν πέσει ήδη θύματα βιασμού’», σχολίασε ο κοινωνικός λειτουργός Pablo Fracchia, σημειώνοντας ακόμη ότι «η δικαιοσύνη θα πρέπει να εξασφαλίσει πως οι δικαστές δεν λένε στον κόσμο ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι ένας λόγος να βιαστείς».

Ο Fracchia σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν δικαστές που εξακολουθούν να επηρεάζονται από τη δικτατορία που υπήρχε κάποτε στη χώρα. Για μία από τις μεγαλύτερες ντροπές που έχει ζήσει η χώρα έκανε λόγο και η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ.

tvxs.grΠΗΓΗ