26 Μαΐ 2015

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 4o ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 28-31 ΜΑΙΟΥ

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά φέτος το Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «FILME», που δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή.


Οι διοργανωτές του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «FILME 2015» δίνουν την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες 18 – 44 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό και να διακριθούν μέσα από αυτή.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ κάθε χρόνο τιμάται ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης και ένας ηθοποιός που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στον κινηματογράφο. Φέτος τιμώμενος σκηνοθέτης θα είναι ο Μανούσος Μανουσάκης και τιμώμενος ηθοποιός ο Γιάννης Στάνκογλου.

Το «FILME 2015» θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 28 - 31 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Europe Direct, των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Θεσσαλονίκης και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, ενώ σημαντική είναι και η συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ.

Συγχρόνως με τις προβολές προγραμματίζονται παράλληλες δραστηριότητες, εκθέσεις, master classes, workshops και events για το πολιτισμικό τετραήμερο, που επιδιώκει να τονώσει την ανάγκη των νέων ανθρώπων για  δημιουργία και να προωθήσει τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών.
Το σύνολο των εκδηλώσεων θα γίνουν στο κινηματοθέατρο Φαργκάνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: www.filme.gr - MAIL: info@filme.gr