26 Αυγ 2015

ΝΑΟΥΣΑ - ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 28-29-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας αναλαμβάνουμε για 5η  συνεχόμενη φορά στα χρονικά της πόλης Νάουσας την οργάνωση τριήμερου festival  πολιτιστικών εκδηλώσεων τέχνης που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο βιομηχανικής κληρονομιάς ΕΡΙΑ και σε συγκεκριμένα κεντρικά σημεία της πόλης στις 28 , 29 και 30 Αυγούστου 2015 .


32  Καταξιωμένοι καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα , επώνυμοι ζωγράφοι και street artists θα μυήσουν τους επισκέπτες , τα μυστικά της σύγχρονης τέχνης , της ζωγραφικής και του graffiti σε πραγματικό χρόνο .

    Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη Νάουσα , στο χώρο βιομηχανικής κληρονομιάς ΕΡΙΑ η μεγαλύτερη ομαδική έκθεση ζωγραφικής και street art με τη συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών , απ΄ όλη την Ελλάδα στις  28 Αυγούστου ( εγκαίνια έκθεσης ) εώς τις  3 Σεπτεμβρίου ( λήξη έκθεσης ) .

 Στα εγκαίνια της έκθεσης και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρευρεθει ο διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού μουσείου της Αθήνας κ.Γεώργιος Κακαβάς.ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6946871018 ( Αντιφάκος Κων/νος ).


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ LOBA  Η ομάδα loba ιδρύθηκε το 2010 με πρωτοβουλία των :Ø Κωνσταντίνο ΑντιφάκοØ Γεώργιο ΜεγαλογιάννηØ Γιάννη ΜεγαλογιάννηØ Κωνσταντίνο Τούφα


·        Ενεργά Μέλη από το 1997 στο χώρο της τέχνης μέχρι και σήμερα .Με βασικό στόχο την δημιουργία και προώθηση των εναλλακτικών μορφών πολιτισμού και της τέχνης .

Αποτελεί μία καινοτόμο αναπτυξιακή ομάδα μοντέλο με σκοπό τις δημόσιες τοιχογραφίες , συνεργασίες με δημόσιους φορείς , οργανισμούς , συλλόγους κτλ , σε όλα τα μήκη και πλάτη της  χώρας και του εξωτερικού καθιστώντας τον πολιτισμό ως αναπτυξιακό εργαλείο , στην εν γένει πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και ολόκληρης της χώρας .

 Είναι η ανάγκη της έκφρασης και δημιουργίας μέσω εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσια μέρη που ο ίδιος ο καλλιτέχνης μεταφέρει και ταυτόχρονα μοιράζεται με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο .


Αναβαθμίζει και αναβαθμίζεται .

Η μεταφορά της τέχνης από τον εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη στον εξωτερικό , τονώνει και συνάμα συνδράμει στο πολιτιστικό και βιοτικό επίπεδο , όλων των ανθρώπων , κανοντάς τους συμμέτοχους και συνοδοιπόρους σ’ ένα ατελείωτο ταξίδι πολύχρωμων συναισθημάτων .