χρειαζόμαστε:
- 1 λεμόνι μεγαλούτσικο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλάκι του τσαγιού φρέσκο τριμμένο τζιντζερ
- καλό ποιοτικό μέλι όσο χρειάζεται για να καλύψουμε μέχρι επάνω το βαζάκι μας
- 1 βαζάκι χωρητικότητας 250 γρ
εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά το λεμόνι μας, καλό θα ήταν να είναι βιολογικής καλλιέργειας.
- Το κόβουμε στην μέση και στην συνέχεια λεπτές φέτες μισό εκατοστό πάχος.
- Τρίβουμε το τζινζερ στον τρίφτη μας.
- Βάζουμε λίγες από τις φέτες με το λεμόνι στο βαζάκι μας και ρίχνουμε λίγο από μέλι μας.
- Ρίχνουμε και το τριμμένο τζίντζερ.
- Συνεχίζουμε με τις φέτες λεμονιού και συμπληρώνουμε μέλι μέχρι να γεμίσουμε το βάζο μας.
- Το σφραγίζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μας.
Μια κουταλιά κάθε φορά που έχουμε πονόλαιμο ή στο τσάι μας σαν αρωματικό !
Διατηρείται στην συντήρηση του ψυγείου έως 3 μήνες
Μπορούμε να το φτιάξουμε και με άλλα μυρωδικά.
ΠΗΓΗ