24 Οκτ 2015

TO YOUTUBE ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ;

Το ΥouTube που ανήκει στην Google, μπαίνει στην συνδρομητική εποχή, έχοντας ορισμένα από τα πιο σημαντικά κανάλια του… επί πληρωμή.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, η ανακοίνωση της νέας εποχής για το YouTube θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη σε ειδική συνέντευξη Τύπου. Η είσοδος του YouTube σ” αυτό το νέο περιβάλλον ήταν κάτι που αναμενόταν εδώ και καιρό, εξαγοράζοντας τη Netflix και άλλες υπηρεσίες streaming έτσι ώστε να πατήσει γερά σ” αυτό το νέο περιβάλλον.


Πέρυσι η εταιρεία είχε ξεκινήσει την χρηματοδότηση αρκετών από τους πιο δημοφιλείς χρήστες του site.

Για τους απλούς χρήστες πάντως, η ελεύθερη φιλοσοφία του YouTube δεν πρόκειται να αλλάξει, με την γνωστή στήριξή του μέσω των διαφημίσεων και όχι των συνδρομών. Όσοι θέλουν να πληρώσουν συνδρομή θα έχουν πάντως πρόσβαση σε πιο ποιοτικό υλικό καθώς επίσης δεν θα υπάρχει και η ενόχληση από τις διαφημίσεις.

Μία αντίστοιχη υπηρεσία έχει ήδη δοκιμαστεί με αρκετή επιτυχία από το YouTube. Πρόκειται για το κανάλι Music Key, στο οποίο μπορεί κανείς, πληρώνοντας ένα αντίτιμο, να βλέπει τα βίντεο χωρίς διαφημίσεις, ενώ παράλληλα έχει και την δυνατότητα να παρακολουθεί αποκλειστικά video clips.


Πηγη