14 Οκτ 2015

ΒΟΜΒΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΓΑ !

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία για να δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σε 635.000 δικαιούχους, ενώ γίνονται προσπάθειες να πραγματοποιηθεί η πληρωμή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι το πρωί της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου.


Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα της καθυστέρησης της εν λόγω πληρωμής έγκειται στο ζήτημα ρευστότητας του Κράτους, καθώς προέχει να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ.

Να σημειωθεί ότι οι άτυχοι είναι περίπου 635.000 δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων, οι οποίοι περίμεναν να πληρωθούν το χρονικό διάστημα 12 με 16 Οκτωβρίου. Ο προγραμματισμός που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) είναι ότι τελικά, το κονδύλι των 225 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να καταβληθεί η γ' δόση των οικογενειακών επιδομάτων, θα εκταμιευθεί ίσως στις 19 Οκτωβρίου αλλά ανοικτό είναι και να πάει μια ή δύο ημέρες πίσω.

Από τους 635 δικαιούχους οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Οι υπόλοιποι 400.000 όμως πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στήριξη.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.


πηγη