22 Οκτ 2015

ΑΠΑΤΗ 27 ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

Διατηρούσε διάφορα προφίλ, υποσχόμενος, έναντι αμοιβής, παροχή προγνωστικών αγώνων, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για απάτη καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για παιχνίδια και ρύθμιση θεμάτων του ΟΠΑΠ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από διαδικτυακή έρευνα σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εντόπισε χρήστη που διατηρούσε διάφορα προφίλ, υποσχόμενος, έναντι αμοιβής, παροχή προγνωστικών αγώνων, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για απάτη καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για παιχνίδια και ρύθμιση θεμάτων του ΟΠΑΠ.


Ο δράστης μέσω των προφίλ που διατηρούσε, είτε διαφήμιζε σε άλλους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, είτε τους προσέγγιζε, με απώτερο σκοπό να τους παρέχει προγνωστικά για την έκβαση διαφόρων ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών και κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου, ενώ απαιτούσε από τους ενδιαφερόμενους την καταβολή χρηματικών ποσών ως αμοιβή.

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 27χρονου στην Κω, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που έγινε στον υπολογιστή, προέκυψε η εμπλοκή του. Ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Τα χρήματα που εισέπραξε ο 27χρονος ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ το ακριβές ποσό δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί. Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι τα κατέβαλαν στο δράστη, χρησιμοποιώντας προπληρωμένες καρτών συναλλαγών που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του 27χρονου και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

πηγη