26 Οκτ 2015

"ΜΠΑΧΑΛΟ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ!

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με τα χρήματα που πρέπει να μπουν στις κάρτες των δικαιούχων για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης,

Σε αναμονή βρίσκονται περίπου 600.000 οικογένειες για την  καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων.


Μπορεί την περασμένη εβδομάδα να είχε ανακοινωθεί τόσο από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, όσο και από τον ίδιο τον υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, ότι την περασμένη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα καταβάλλοντας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Σε δηλώσεις του ο Ανδρ. Νεφελούδης, στις αρχές της εβδομάδας είχε αναφέρει ότι η καθυστέρηση αυτή στα οικογενειακά επιδόματα σχετίζεται με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και όχι με την έλλειψη των σχετικών κονδυλίων ύψους 225 εκατ. ευρώ.


Βέβαια, ο υπουργός ως τελευταία στιγμή δεν απέκλειε το ενδεχόμενο η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων να καθυστερήσει και άλλο, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η εκταμίευση των ποσών που απαιτούνται (περίπου 225 εκατ. ευρώ), θα γίνει οπωσδήποτε πριν από τη λήξη κατάθεσης της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν από τις 31 Οκτωβρίου.

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με τα χρήματα που πρέπει να μπουν στις κάρτες των δικαιούχων για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν είδαν τις κάρτες τους να «φορτίζονται» την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα χρήματα για τις παραπάνω δράσεις κατέληξαν στα ταμεία του ΔΝΤ προκειμένου να αποπληρωθεί μια ακόμα δόση και οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν τύχει μέχρι στιγμής καμίας διάψευσης από την κυβέρνηση.

Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον θεωρείται βέβαιο ότι η μη καταβολή οφείλεται σε έλλειψη χρημάτων στα κρατικά ταμεία δεν είναι δυνατό να απαντηθεί με σαφήνεια το ερώτημα πότε τελικά θα γίνουν οι καταβολές, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει σαφής κυβερνητική δέσμευση.

Από τη μεριά του ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι ότι: «Για άλλη μια φορά, οι 635 χιλιάδες δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων ξεγελάστηκαν!! Παρά τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας ότι μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή θα καταβάλλονταν τα οικογενειακά επιδόματα, όπως ήταν υποχρεωμένη, ούτε αυτή η δέσμευση τηρήθηκε».

Ακόμη σημείωσε πως: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έφερε το θέμα στη Βουλή. Το πρόβλημα για τους έχοντες ανάγκη φτωχούς συμπολίτες μας γίνεται κάθε μέρα μεγαλύτερο»

Και κατέληξε λέγοντας: «Η "δεύτερη φορά αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλευρό των ανήμπορων συμπολιτών μας. Η Νέα Δημοκρατία ζητάει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή συμπεριφορά της κυβέρνησης και να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους».
πηγη