20 Σεπ 2015

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ !

Ισπανία και Λιθουανία διεκδικούν απόψε (20:00, Μακεδονία TV, ΟΤΕ Sport 4) τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στο «Πιερ Μορουά», στον μεγάλο τελικό του Eurobasket 2015.


Ελάχιστοι περίμεναν ότι αυτές οι δύο ομάδες θα συνέθεταν τον τελικό του Eurobasket. Η Ισπανία με τον εκπληκτικό Πάου Γκασόλ, ο οποίος πήρε ουσιαστικά μόνος του τον ημιτελικό με τη Γαλλία και η Λιθουανία του Γιόνας Καζλάουσκας, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα γερό σύνολο, το οποίο δεν στηρίζεται στην ατομική ενέργεια.

Οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν η μία την άλλη στον μεγάλο τελικό του 2003, με τους Λιθουανούς να παίρνουν τη νίκη με σκορ 93-84 και να κατακτούν την πρώτη θέση στη Σουηδία. Αυτή πάντως ήταν μόλις η μία από τις δύο νίκες που έχει πετύχει η Ισπανία κόντρα στους Λιθουανούς στην πρόσφατη προϊστορία, η οποία γέρνει σαφώς υπέρ των Ιβήρων με επτά νίκες.

Νωρίτερα ο μικρός τελικός

Εκτός φυσικά από το μεγάλο ζευγάρι, στις 15:00 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα στη Γαλλία και τη Σερβία, οι οποίες θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο. Οι δύο ομάδες κουβαλούν την απογοήτευση των χαμένων ημιτελικών, την ώρα που ήταν τα μεγάλα φαβορί για να βρεθούν στον τελικό της διοργάνωσηςπηγη