22 Σεπ 2015

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική χώρα. Ανεμοι από ανατολικές γενικά διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.


Θεσσαλονίκη
Καιρός: αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 18 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασια: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου, στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση από το απόγευμα. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασια: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα νότια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Θερμοκρασια: από 15 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τέταρτη 
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια ,την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα από το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν και θα παραμείνουν στην ανατολική νησιωτική χώρα. Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή