22 Σεπ 2015

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 21 ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΕ 19 ΧΡΟΝΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!


Στη σύλληψη ενός 21χρονου προέβη προχθές η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διότι εκβίαζε μέσω Διαδικτύου μία 19χρονη κοπέλα.


Ο νεαρός κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, απειλή, εξύβριση και δυσφήμηση.

Η 19χρονη κοπέλα έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία ο 21χρονος την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει μέσω διαδικτύου προσωπικές φωτογραφίες της, που είχε στην κατοχή του.

Η 19χρονη καταγγέλλουσα ενημερώθηκε για την ύπαρξη σε ιστοσελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδούς προφίλ, που έφερε το όνομα της και όπου είχαν αναρτηθεί οι προαναφερθείσες φωτογραφίες.

Από το συγκεκριμένο προφίλ απεστάλησαν αιτήματα φιλίας σε συγγενικά και προσφιλή της πρόσωπα, κατά τρόπο ώστε να γίνουν αποδέκτες των αναρτημένων φωτογραφιών.

Στη συνέχεια, ο 21χρονος συνελήφθη και διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, κάρτες μνήμης, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, μαζί με την κάρτα SIM.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περεταίρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


πηγη