29 Ιαν 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΗ ΠΡΑΣΟΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ



Μακεδονίτικη Πρασοκιμαδόπιτα 

Τι χρειαζόμαστε:

Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι για πίτες
1/2 φλ. καφέ ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξύδι
Νερό όσο πάρει

Για τη γέμιση
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 πράσα
1 κρεμμύδι
αλατι πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο


Πως το κάνουμε:


Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε
Τα βάζουμε σε ρηχό σκεύος με λίγο νερό και τα μαραίνουμε
Σ΄ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
Προσθέτουμε το κιμά, αφήνουμε να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε
Τ΄ανακατεύουμε και τ΄αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι και 1 κ.γλ. αλάτι
Ζυμώνουμε ξεκινώντας μ΄ένα ποτήρι νερό και ανάλογα ρίχνουμε μέχρι το ζυμάρι να είναι εύπλαστο
Χωρίζουμε σε έξι μπαλάκια
Τ΄αλευρώνουμε και ανοίγουμε έξι φύλλα
Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε τα τρία πρώτα φύλλα, λαδωνοντας τα με μισό ελαιόλαδο και μισό καλαμποκέλαιο
Βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα
Το τελευταίο το λαδώνουμε και από πάνω
Χαράζουμε τη πίτα και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα στους 180 βαθμούς





πηγη