17 Ιαν 2016

"ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ 6 ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !

Μετά από 45 χρόνια χρόνια χωρίς τάφο ,χωρίς μνημόσυνο άταφοι και άκλαυτοι επιστρέφουν για να  ταφούν στην αγκαλιά της Πατρίδας έξι  Έλληνες που έπεσαν  μαχόμενοι στο νησί της Κύπρου κατά την εισβολή του Αττίλα !

Η τελετή παράδοσης των λειψάνων από την Κυπριακή Δημοκρατία θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016.


Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου τα λείψανα θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με ειδική πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους C-130, συνοδεία του ΑΝΥΕΘΑ, Δημήτρη Βίτσα, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγου Γεωργίου Μπασιακούλη και του Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Δημητρίου Θωμαΐδη.

Με την άφιξη, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 12.00, του αεροσκάφους στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και πομπή με επικεφαλής τον ΑΝΥΕΘΑ προς το Υπουργείο Άμυνας. Η πομπή θα αφιχθεί στο ΥΠΕΘΑ στις 13.30, όπου και θα τελεστεί η επίσημη υποδοχή άφιξης των λειψάνων στην Ελλάδα και Τρισάγιο στις 14.00 στον Ι.Ν. «Παναγίας Παντάνασσας».

Θα ακολουθήσει στις 14.30 χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμέμου και του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

 Τα λείψανα των θανόντων στρατιωτικών, στην επίσημη τελετή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι συλλόγων συγγενών πεσόντων – αγνοουμένων και πολεμιστών της Κύπρου.


Στις τελετές σε Λευκωσία και Αθήνα έχουν προσκληθεί οι συγγενείς των έξι (6) πεσόντων και αγνοουμένων που τιμούνται, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων συγγενών πεσόντων – αγνοουμένων κυπριακής τραγωδίας.

πηγη