29 Μαΐ 2015

ΚΕΡΑΥΝΟΣ "ΧΤΥΠΗΣΕ" ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΟ!-(ΦΩΤΟ)

Κεραυνός «χτύπησε» το πρωί τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 19 Ρώσοι τουρίστες.Από τους 19 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μία 46χρονη υπέστη ανακοπή και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο (η οποία αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ήταν έγκυος με τους γιατρούς όμως να το διαψεύδουν). Από τους υπόλοιπους τουρίστες, περίπου εννέα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ άλλοι υπέστησαν σοκ και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο μικρά παιδιά, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.

Πώς τραυματίστηκαν
Οι Ρώσοι τουρίστες, κατά τη διάρκεια ξενάγησης, υπό βροχή, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, βρίσκονταν κάτω από δένδρο με ομπρέλες όταν έπεσε ένας κεραυνός και από τον εκκωφαντικό θόρυβο κάποιοι έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ενώ άλλοι εικάζεται ότι τραυματίστηκαν ελαφρά από την ηλεκτρική εκκένωση του κεραυνού.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, με διασώστες, οι οποίοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, και με τέσσερα ασθενοφόρα οι 19 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μετά το περιστατικό, ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού- ο οποίος διαθέτει αλεξικέραυνα- είναι κλειστός, ενώ γίνεται αυτοψία από άνδρες της ΕΛΑΣ.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ


ΠΗΓΗ