16 Σεπ 2015

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Μπλόκα σε κομβικά σημεία στήνουν από σήμερα οι αγρότες, ενόψει των εκλογών, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί ότι θα κλείσουν τους δρόμους. Κύρια αιτία το φορολογικό, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» με τις επιδοτήσεις, που μέσα στον Σεπτέμβριο έφτασαν τα 45,6 εκατομμύρια ευρώ.


Τα σημεία που θα συγκεντρωθούν οι Αγρότες σε Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρό είναι: οι Κήποι (Φέρες) στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέρρες, στην δεύτερη έξοδο της κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη.

Μάλιστα σήμερα στις 8 αναμένεται να συνεδριάσουν και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, στην Χαλάστρα για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν, ενώ την ίδια ώρα και αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης συνεδριάζουν στα Βασιλικά για τον ίδιο λόγο.

Οι αυξήσεις των εισφορών και η αύξηση στη φορολογία άναψε ξανά τις μηχανές των τρακτέρ που κατεβαίνουν απειλητικά στο πλάι των δρόμων.

Ήδη αγρότες από Καβάλα, Δράμα, Ροδόπη, Σέρρες, Μάλγαρα, Πιερία, Ημαθία, Θεσπρωτία, Λακωνία και Λαμία ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Μάλιστα όπως σχεδιάζεται από το συντονιστικό τους η κορύφωση των κινητοποιήσεων θα γίνει την Κυριακή των εκλογών σε εκλογικά κέντρα και μεθοριακούς σταθμούς.

Στις κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να συμμετάσχουν και οι κτηνοτρόφοι με ανάλογα αιτήματα.

 πηγη