4 Μαΐ 2015

ΓΥΡΩ ΣΤΑ 50.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ Η ΦΕΤΙΝΗ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΗ !

Μείωση 31.500 στρεμμάτων περίπου, σε σχέση με το 2014 (σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ πέρσι καλλιεργήθηκαν 78.510 στρ.) καταγράφει η φετινή καλλιέργεια τεύτλων στην Ελλάδα αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου οι εκτάσεις που καλλιεργήθηκαν το 2015 δεν ξεπερνούν τα 47.000 στρέμματα.

 Οι εκτάσεις κατανέμονται ως εξής: στην Ορεστιάδα καλλιεργήθηκαν περίπου 6.500 στρ., στις Σέρρες περίπου 7.500, και στο Πλατύ 33.000 στρ.

Μιλώντας για την φετινή πορεία της καλλιέργειας, η έναρξη της οποία καθυστέρησε σημαντικά λόγω των γνωστών προβλημάτων με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), με τον Πρόεδρο των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παύλο Μπογιαννίδη μας αναφέρει: «η σπορά ήταν πολύ όψιμη και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτές τις ημέρες είναι ότι δεν βρέχει με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να ποτίσουμε ώστε να μην καθυστερήσει άλλο το φύτρωμα».

Να σημειωθεί τέλος, ότι αύριο στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής θα συζητηθεί η «Κύρωση της από 27 Μαρτίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ΄Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη βιωσιμότητα της ΄Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε.΄και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές΄ (Α΄35)». Μάλιστα, στην συζήτηση θα συμμετέχει - όπως μα ς ενημέρωσε - και ο Πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παύλος Μπογιαννίδης.

πηγη