12 Φεβ 2015

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΕΤΕ! - ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ....

Το πιο σπαρακτικό αντίο: Γονείς αποχαιρετούν τα ετοιμοθάνατα, λίγων ημερών, μωρά τους [εικόνες]ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΑ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ  ΜΩΡΑ ΤΟΥΣ 

Το να χάνει κανείς το μωρό του είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν γονιό. Η οργάνωση «Now I Lay Me Down To Sleep» φωτογραφίζει γονείς αγκαλιά με τα ετοιμοθάνατα νεογέννητα μωρά τους, για να τα θυμούνται για πάντα.

Η οργάνωση ιδρύθηκε από τη Σέριλ Χάγκαρντ, που έπρεπε να πάρει τη βασανιστική απόφαση να βγάλει τον νεογέννητο γιο της, Μάντοξ Ακίλες Χάγκαρντ, από τη μηχανική υποστήριξη το 2005.

Ο Μάντοξ γεννήθηκε με μια πάθηση που ονομάζεται «Μυοπάθεια του σωλήνα του μυός», που δεν του επέτρεπε να αναπνεύσει, να κινηθεί και να καταπιεί χωρίς μηχανήματα.

Πριν πάρει την απόφαση, κάλεσε τη φωτογράφο Σάντι Πουκ να τη φωτογραφίσει αγκαλιά με τον γιο της ελεύθερο από τους σωλήνες και τα καλώδια.

Περιγράφοντας την αποστολή της στην ιστοσελίδα της, η οργάνωση γράφει: «Η αποστολή μας είναι να βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία με γονείς που βιώνουν την απώλεια του μωρού τους».

Η οργάνωση εκπαιδεύει και οργανώνει επαγγελματίες φωτογράφους να παρέχουν αυτό που περιγράφουν ως «όμορφα πορτρέτα κειμήλια» σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον πρόωρο θάνατο ενός βρέφους.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι εικόνες χρησιμεύουν ως ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία επούλωσης των πληγών της οικογένειας, τιμώντας την κληρονομιά του παιδιού», λένε.






ΠΗΓΗ