16 Φεβ 2015

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΦΥΓΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ!

Είναι πολύ σημαντικό για όσους αναζητούν εργασία να θυμούνται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης όσο τους αξιολογούν, άλλο τόσο θα πρέπει και εκείνοι να ελέγχουν το πρόσωπο που έχουν απέναντί τους.


Με απλά λόγια, υπάρχουν θέσεις εργασίας που δεν θέλετε να πάρετε. Θα βλάψουν το βιογραφικό σας, θα μειώσουν την αυτοεκτίμηση σας και αναμφίβολα τα χρήματα που θα σας προσφέρουν δεν θα είναι τόσο δελεαστικά.

Δυστυχώς, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα σας πουν ψέματα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρει το Forbes, είναι το εξής:

Ο διευθυντής και συνεντευξιάζων να σας πει ότι για την θέση που ενδιαφέρεστε π.χ Συντονιστής Μάρκετινγκ, θα πρέπει να περάσετε πρώτα από μια περίοδο δοκιμασίας. Η διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου μπορεί να ποικίλλει από τρεις μήνες έως ένα έτος. Ακόμα, ότι κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, θα ήθελε έναν διοικητικό βοηθό για να τον βοηθάει με προσωπικές του υποθέσεις, όπως το να παίρνει τα ρούχα του από το καθαριστήριο κ.α, δικαιολογώντας την θέση του λέγοντας ότι η εταιρεία προσλαμβάνει πολύ δύσκολα προσωπικό και ότι αυτή είναι η τυπική διαδικασία πρόσληψης.

Όσο απελπισμένοι λοιπόν και αν είστε, ένα από τα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτετε είναι το να μπορείτε να αξιολογείτε και εσείς με την σειρά σας τις πραγματικές εργασιακές ευκαιρίες από εκείνες που φαντάζουν ελπιδοφόρες, αλλά στην πραγματικότητα είναι απάτη. Όταν ακούσετε αυτό, φύγετε μακριά!


Πηγη